11 BELGISCHE BESTEMMINGEN IN DE LIJST BESTE BIERBESTEMMINGEN TER WERELD

Café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit Eizeringen (Lennik) in Vlaams-Brabant is door de internationale bierwebsite RateBeer verkozen tot beste bierbestemming ter wereld. ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ was eerder al verkozen tot beste café ter wereld, maar is naast beste café nu ook uitgeroepen tot beste bierbestemming wereldwijd.

Het café van Kurt Panneels is enkel open op zondagen van 10 tot 20 uur, en na begrafenissen. Met een selectie van meer dan 250 bieren is het vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenland, en dan vooral geuze, lambiek en oude kriek. Het bestaat al sinds 1842 en werd al drie maal eerder door RateBeer verkozen tot beste café ter wereld.

Er vielen nog Belgische bestemmingen in de prijzen. Zo is het Antwerpse Café ‘Kulminator’ uitgeroepen tot de op vijf na beste bierbestemming ter wereld. ‘De Heeren van Liedekercke’ uit Denderleeuw staat op plaats dertien, het ‘Oude Schooltje’ van de Struise Brouwers in Oostvleteren staat op plaats 14. Scoren ook hoog: brouwerij Cantillon (20), Moeder Lambic Fontainas (22) en Moeder Lambic Sint-Gillis (28), allemaal uit Brussel. In totaal staan er elf Belgische bestemmingen in de lijst van beste bierbestemmingen ter wereld.

TAGS

0 Comments