Terugblik: Channel Safari On The Go bij Brussels Airport

Datum: 
8 Nov 2018 - 08:00

Op 8 november 2018 nam Foodservice Alliance een select groepje deelnemers mee op Channel safari bij Brussels Airport. Samen met hen werd er dieper ingegaan op de innovaties en uitdagingen binnen het on the go kanaal.

De dag ging van start met een ontbijt aangeboden door Autogrill, vaste partner van Brussels Airport op gebied van F&B. Gert Laurijssen, CEO van Foodservice Alliance en Paul Convents, F&B manager van Brussels Airport, heetten de deelnemers welkom en lichtten het dagprogramma toe.

De eerste spreker van deze voormiddag vol interessante insights was Stefanie Bouckaert, Head Of Passenger Product bij Brussels Airport. Zij lichtte de strategie 2021-2040 toe van de luchthaven, met natuurlijk de focus op F&B. Ook de 'Experience Calendar' van Brussels Airport werd onder de loep genomen.

Zij gaf het woord door aan haar collega Yannick Vanroelen, Retail Manager, die wat meer vertelde over de F&B Pop-up Strategy op de luchthaven. Waarom wordt er zo vaak gekozen voor pop-ups, en vooral, hoe wordt beslist welke pop-ups dit zijn? De deelnemers kregen ook een voorproefje van de pop-ups die tot en met 2019 nog op de planning staan.

Vervolgens was het de beurt aan Steven Deman, COO bij Autogrill België. Na een korte introductie over Autogrill wereldwijd en in België, gaf hij een unieke inkijk in hoe zij de uitdagingen van F&B op de luchthaven aanpakken als expert in concessies binnen het segment. Na deze presentaties was er nog heel wat tijd om vragen te stellen aan de experts.

Nadat het theoretische kader duidelijk was, was het tijd om de F&B outlets op Brussels Airport in de praktijk te gaan bekijken. Wat volgde was een boeiende rondleiding doorheen alle 'Air side' outlets van de grootste luchthaven van het land, onder begeleiding van zowel Autogrill als Brussels Airport. De unieke rondleiding werd afgesloten met een apero-degustatie in ‘Best of Belgium Beers & Bites’, de pop-up van sterrenchef Viki Geunes in de internationale terminal van Brussels Airport.

Downloads


TAGS

0 Comments