TERUGBLIK CHANNEL SAFARI // IKEA GENT

Datum: 
7 Feb 2017 - 08:00

FOODSERVICE CHANNEL SAFARI

IKEA GENT

*REEDS VOORBIJ*

Afgelopen dinsdag vond in IKEA Gent, de derde Channel Safari plaats waar een deepdive sessie werd georganiseerd in "Food bij Retail". Ikea is zonder enige twijfel één van de meest unieke aanbieders van foodservicefaciliteiten bij retail en daarom waren de 25 beschikbare tickets in no time uitverkocht.

Iedere dag verzamelen duizenden shoppers in de restaurants van IKEA om er te genieten van scherp geprijsd eten en drinken. De ontbijtjes van 1 euro en de Zweedse balletjes zijn intussen iconen geworden. Hoe doet Ikea dat? En vooral: waarom doen ze dat? Is het aanbieden van goedkoop eten en drinken alleen maar een manier om veel volk naar de meubelwinkels te trekken, of zit er meer achter?

De Channel Safari werd afgetrapt met een uitgebreid ontbijt in de nieuwe Coffee Corner van IKEA. Gevolgd door Gert Laurijssen, die een duidelijk beeld schepte over hoe dit kanaal er vandaag de dag uitziet en hoe IKEA zich positioneert in deze steeds belangrijker wordende markt.

IKEA RONDLEIDING

Na Gert Laurijssen kwam de marketing verantwoordelijke van IKEA Gent aan het woord om een algemeen beeld te vormen over het reilen en zeilen van IKEA in het algemeen en IKEA Gent. Deze inleiding was de opwarmer voor een inspirerende tour doorheen de IKEA vesting met een blik achter en voor de schermen.

De groep werd ingedeeld in drie verschillende groepen die telkens geleid werden door dé expert van het bepaalde gebied van IKEA. Zo werd het gekende IKEA Restaurant bezocht en ook de inspirerende IKEA Co worker resto werd bezocht onder leiding van de chef van IKEA Gent. Het volledige werkingsproces van aankoop tot afgewerkte maaltijd werd overlopen, verder werd er inzicht verwerft in de zaalindeling en achterliggende filosofie van het IKEA Restaurant.

Na de zaalverantwoordelijke te gesproken hebben, werd de splinternieuwe IKEA Coffeecorner voorgesteld. Deze IKEA Coffeecorner is de eerste in zijn soort binnen de wereldwijde keten, en zal in de toekomst verder geïmplementeerd worden in andere vestingen.

Om te eindigen werd er dieper ingegaan op de Swedish Food Market en de IKEA Bistro, die moeten ervoor zorgen dat de klanten van IKEA met een goed gevoel naar huis gaan. Wat zeker is, is dat IKEA bijzonder slim is in het beïnvloeden van consumentengedrag!

LEADING FOOD EXPERTS

Na de inspirerende rondleiding doorheen IKEA, kwam Leading expert Food bij IKEA mevr. Merlijn Crébolder, aan het woord. Mevr. Merlijn Crébolder nam ons in haar uiteenzetting mee in een heuse deep dive op vlak van eten en drinken. Alsook in de bijhorende marketingstrategie. Zo gingen we van de geschiedenis van IKEA en IKEA Food tot de Change Drivers, die de rode draad vormen doorheen de filosofie op vlak van F&B in IKEA.

Commercial Specialist IKEA Food, Evy De Win, vervolgde Merlijn Crébolder met een verdere uiteenzetting over deze Change Drivers. Hoe worden pijlers als duurzaamheid, een lage prijs, beleving, kwaliteit en vorm gecombineerd tot een winstgevend product. De Commercial Specialist van IKEA Food nam de proef op de som voor zowel de furniture als de F&B, en vooral hoe deze filosofie ijzersterk wordt doorgetrokken van product tot gerecht.

Ten slotte ging Benny Weyn, Range & Purchasing Manager IKEA Food, nog dieper over de aankoop policy van IKEA Food, de invloeden van duurzaamheid en een verantwoorde F&B verhaal.

EXPERIENCE IKEA FOOD

Als afsluiter van de inspirerende Channel Safari doorheen IKEA Gent, kregen we de full consumer experience van lunch bij de keten. Tijdens de lunch, al dan niet met Zweedse gehaktballetjes, werden vragen en bevindingen gedeeld door onze deelnemers en de leading food experts van IKEA Food.

 

Sprekers: 

UW GIDS TIJDENS DEZE SAFARI

Merlijn Crébolder

Food manager – IKEA Belgium

Merlijn Crébolder neemt ons mee achter de schermen van IKEA en laat ons kennismaken met haar leefwereld binnen dit wereldconcern. En uiteraard is er héél veel ruimte voor interactie omtrent alle thema’s waarover u altijd alles al had willen weten.

Downloads


0 Comments