TERUGBLIK CHANNEL SAFARI PARTY -EN EVENTCATERING

Datum: 
27 Mar 2018 - 12:00

 

Op dinsdag 27 maart 2018 organiseerde Foodservice Alliance de Channel Safari Party- en Eventcatering. Deze ging door in het vernieuwde gedeelte van het AFAS Stadion in Mechelen, thuisbasis van voetbalclub KV Mechelen.

Foodservice Alliance nam een select groepje van 20 deelnemers mee om tijdens deze exclusieve sessie dieper in te zoomen op de wereld van party- en eventcatering. Deze interactieve namiddag werd ingeleid door Jan van Eyck, oprichter van Groep van Eyck. Zij beheren niet enkel de splinternieuwe skyboxen en skyseats in tribune M, maar baten er ook Resto Martinique uit. In dit exclusieve restaurant met zicht op de grasmat werden de gasten ontvangen met een overheerlijke netwerklunch.

Vervolgens werd het event verdergezet in de AFAS-skybox, waar Gert Laurijssen van Foodservice Alliance het woord nam. Na een korte intro, gaf hij de deelnemers heel wat interessante info mee over de veranderende wereld van party- en eventcatering. Hij lichtte toe wat er speelt binnen dit kanaal, hoe dit de voorbije jaren geëvolueerd is en nog zal evolueren in de toekomst. Ook de nieuwste trends werden op een rijtje gezet en uitgebreid besproken.

Luc Pirard, Directeur bij Groep van Eyck, vertelde de deelnemers wat meer over Groep van Eyck en wat ze precies doen binnen party- en eventcatering. Ook ging hij wat dieper in op hun rol binnen het AFAS Stadion, gevolgd door een exclusieve blik achter de schermen onder begeleiding van zowel Groep van Eyck als KV Mechelen.

Opnieuw aangekomen bij de skybox, namen Kurt Van den Broeck (Ambrosia Fijnkeuken) en Ruben Robeyns (Atelier V) het woord. Beiden zijn zij met hun cateringbedrijf lid van de Belgian Event Caterer Association of kortweg BECAS. Na kort verteld te hebben over de werking en het ontstaan van BECAS, werd er overgegaan tot een interactief panelgesprek.

Naast Kurt Van den Broeck en Ruben Robeyns nam ook Luc Pirard deel aan het gesprek, dat geleid werd door Gert Laurijssen. Hierin werden heel wat interessante thema’s aangesneden, zoals de impact van de witte kassa op de markt en het al dan niet gebruiken van convenience producten in party- en eventcatering.

Als afsluiter van deze leerrijke namiddag konden de deelnemers nog genieten van een fris glas bier – met of zonder alcohol – in Café Malinwa, de skybox die Maes omtoverde in een heus retro-café met bijpassende naam.

Downloads


TAGS

0 Comments