TERUGBLIK. Honderden foodexperts verzamelen voor Insights Event

Datum: 
27 Feb 2018 - 12:00

27 februari werd Kinepolis Antwerpen overspoeld door foodminnende experts. Foodservice Alliance lanceerde er niet alleen de langverwachte Jaarmonitor 2018, maar vierde er ook het begin van hun 10-jarige bestaan.

 
Tijdens het Insights Event gaven onder meer Werner Schuermans (Aramark België), Misja Vroom (Domino’s Pizza), Dieter Veulemans (De Serre) en Paul D’Hoore (financieel expert Medialaan) hun visie op de toekomst van de huidige economie, catering,  horeca en het concept convenience. Vooral dat laatste sprak velen tot de verbeelding. Vroom liet de 170 aanwezigen proeven van de technologische ontwikkelingen binnen de markt. Zijn robots de toekomst in het bezorgproces van eten? Domino’s Pizza zegt overtuigd ‘ja!’. 

Dieter Veulemans, bedenker van het innovatieproject ‘De Serre’, zorgde voor de nodige commotie toen hij luidop toegaf bij keuzedruk liever op de kwaliteit van het voedsel dat de consument voorgeschoteld krijgt te besparen dan op de personeelskost. Een unieke stelling, wetende dat ‘De Serre’ voor het eerst in het nieuws kwam als zelfbedieningsrestaurant. Het concept zelfbediening kwam ook aan bod bij Werner Schuermans, die het aloude ‘bruine tabletje’, waarop je naast je dampende kom soep nog een salade, warme maaltijd of broodje onwillekeurig deponeert, tot het verleden bombardeert binnen de cateringwereld. Heel wat aanwezigen trokken grote ogen toen Schuermans hen opvallende cases voorschotelde en toonde hoe buitenlandse bedrijven omgaan met het cateringaanbod om hun personeel tevreden te houden. 

Gert Laurijssen, CEO van Foodservice Alliance, stelde zich dan weer kritische vragen over de huidige foodservice markt. Behoort een heerlijk krokant frietje, een op-en-top Belgische eettraditie, tot het verleden? Kunnen we spreken van een criminaliserende markt nu alle traditionele frituren plaatsmaken voor de zogenaamde ‘frietchinezen’?

Paul D’Hoore, bij velen een icoon op economisch vlak, had niet meer dan één slide nodig om de beursgang uit te leggen. Hij gaf er ter afsluiting een korte vooruitblik op de toekomst, waardoor de aanwezigen meteen wisten of ze het geld stilaan weer mochten laten rollen of het licht aan het einde van de tunnel nog steeds ver weg lijkt.   

Kon je er niet bijzijn of wil je de dag graag herbeleven? Wij stuurden enkele fotografen op pad om de unieke momenten op de gevoelige plaat vast te leggen. Bekijk hier alle foto’s van dit inspirerende event. 
 

PRAKTISCHE INFO

 • VISIE OP CATERING
  Werner Schuermans
  Commercieel directeur Aramark België
 • VISIE OP CONVENIENCE
  Misja Vroom
  Directeur België bij Domino's Pizza
 • VISIE OP HORECA
  Dieter Veulemans
  Bedenker Innovatieproject De Serre

 

Waarom u dit event absoluut niet mocht missen!

 • U werd door Foodservice Alliance bijgepraat over de meest actuele marktcijfers
 • U kreeg een unieke inkijk in de keuken van spelers in horeca, catering en convenience
 • U wierp een blik achter de schermen van de grootste bioscoopketen van België
 • U maakte kennis met de nieuwste innovaties in horeca op technologisch vlak
 • U was getuige van de interessante kijk van Paul D’Hoore op de Belgische economie
 • U maakte deel uit van het grootste Belgische netwerk van foodservice professionals
 • U nam na afloop de Foodservice Jaarmonitor in boekvorm mee naar huis

 

DATUM
Dinsdag 27 februari 2018 │ Groenendaallaan 394│ 2030 Antwerpen

TIMING
Aanvang om 12u00
Einde om 18u00

INVESTERING

Dit event was exclusief toegankelijk voor leden van het kennisnetwerk van Foodservice Alliance. 

Leden konden GRATIS deelnemen mits reservatie van een ticket.

 

Downloads


TAGS

0 Comments