Albert Heijn gaat voor miniwinkels in kantoren

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft nu ook zijn zinnen gezet op de kantoormarkt. Zo plannen ze volgend jaar minstens 100 miniwinkeltjes te openen in kantoren en ziekenhuizen. Het gaat om onbemande winkels, voorzien van automaten van Selecta die een selectie uit het “AH to go”-aanbod bevatten.

 

Cafetaria's onder druk

Minder mensen op kantoor, onregelmatige uren: traditionele cafetaria’s krijgen het in de toekomst steeds moeilijker. Het biedt echter wel mogelijkheden voor kleine shops en automaten, volgens de specialist in zelfbediening Selecta. Met de Foodie’s Micromarkets willen ze deze markt inpalmen. Ondertussen zijn er al 200 van deze winkeltjes operationeel in Europa.

 

Op elk uur van de dag een maaltijd

In Nederland wordt een partnership aangegaan met Albert Heijn. Er staan minimaal 100 kantoorlocaties op de radar, waar het versassortiment van AH zal aangeboden worden. Zo zullen kantoormedewerkers op elk uur van de dag een maaltijd of snack uit de automaten kunnen halen.

 

Enorm potentieel, ook in Vlaanderen

Albert Heijn ziet alvast heel wat potentieel de komende jaren in deze formule. Ook de uitrol in Vlaanderen wordt momenteel al bekeken. Niet enkel kantoren zullen met shops uitgerust worden, ook ziekenhuizen en onderwijsinstellingen komen in aanmerking. Voor AH is het alvast een volgende stap in de wereld van out-of-home.

TAGS

0 Comments