BELGISCH RESTAURANT EINDIGT TWEEDE IN RANGSCHIKKING 'BESTE GROENTERESTAURANT TER WERELD'

De organisatie ‘We’re Smart World’ brengt ter aanleiding van De Week van de Groenten en Fruit een nieuwe rangschikking uit met de beste groenterestaurants ter wereld. Het Spaanse restaurant van Xavier Pellicer kaapte de eerste plaats  weg, op de voet gevolgd door het Gentse Vrijmoed.

In de top 100 komen in totaal 21 Belgische restaurants voor. In de top 10 staat het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13 op een verdienstelijke vijfde plaats. Het Gentse Vrijmoed doet het nog beter met een tweede plaats.

De titel ‘Beste Groenterestaurant van 2018 België’ gaat dan weer naar Pastorale. “Het restaurant van Bart De Pooter brengt een belevingskeuken waarin evenwicht, eenvoud en kracht centraal staan. Hij zoekt constant naar technieken die de smaak van een product verstevigen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de behandeling minimaal is. Groenten komen uit zijn eigen tuin en hij plukt ze als hun smaak optimaal is. In zijn volledige vegetarische menu Flora combineert hij onder meer witte selder met gepekelde stekelbes en groene appel”, laat de organisatie weten. In de wereldwijde rangschikking belandt Pastorale op de 33ste plaats.

Foto: Instagram 

TAGS

0 Comments