BELGISCHE KONINGIN MATHILDE OPENT SLIGRO INSPIRATIELAB IN VEGHEL (NL)

Op woensdag 30 november opent de Nederlandse Horeca Groothandel SLIGRO haar Inspiratielab ZiN in het Nederlandse Verghel. Met dit Inspiratielab wil de groothandel foodservice professionals helpen nog beter te worden in hun vak en business. ZiN zet de foodprofessional centraal en deelt kennis. Het wordt volgens Sligro dé foodhotspot en het inspiratielab van, voor én door Food professionals. "Zo zal ZiN professionals in food inspireren met smaakmakende sessies, presentaties, opleidingen en culinaire events. Met als doel de opgedane kennis door te vertalen naar tastbare oplossingen voor vandaga en morgen."

ONDERNEMING DOORLICHTEN

Volgens Sligro wordt ZiN geen trainingscentrum voor eigen personeel, maar wel speciaal voor klanten. Er kunnen koks terecht, maar ook barista's of eigenaren van horecazaken die medewerkers willen laten bijscholen of een specifiek probleem willen aankaarten. "We gaan er heel erg op maat werken. We kunnen op verzoek van een klant een onderneming doorlichten: wordt er slim ingekocht, is de kaart goed samengesteld, is de routing van de keuken in orde, wordt de juiste apparatuur gebruikt, hoe zit het met de voedselbereiding", zegt woordvoerder Wilco Jansen van Sligro. Zelfs social media kan een onderdeel zijn. De Veghelse horecagroothandel ziet het als ultieme klantenbinding. Het bedrijf helpt klanten vooruit, en leert zelf over de behoeften die er leven bij klanten.

KONINGIN MATHILDE VAN BELGIË

Ter gelegenheid van de opening van ZiN Inspiratielab worden leading companies in de foodservice industrie van Nederland en België bij elkaar gebracht. Niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Mathilde van België, Minister-President van Wallonië Paul Magnette en CEO van Sligro Koen Slippens, zullen de opening officieel maken.

Begin dit jaar meldde Sligro-topman Koen Slippens tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat de eerste Sligro in België in 2017 in Antwerpen zal openen. Mogelijk gaat in hetzelfde jaar gaat nog een tweede Sligro open in Vlaanderen. Sligro kijkt daarvoor naar de driehoek Gent/Brugge/Oostende. "De kust is heel aantrekkelijk met heel veel toerisme en horeca", aldus topman Slippens.

Sligro realiseerde in 2015 een recordwinst van 81 miljoen Euro. De omzet bedroeg in dat zelfde jaar 2,7 miljard.

 

TAGS

0 Comments