"BENZINESTATIONS VERDWIJNEN EN WORDEN OMGETOVERD TOT MODERNE SPORTSCHOLEN"

Verdwijnt het aloude benzinestation binnenkort uit het straatbeeld? Reebok en het architechten- en ontwerpbureau Gensler zijn overtuigd van wel. “Mensen kiezen bewust voor elektrische wagens, waardoor ze niet meer tanken aan de aloude benzinestations. De lege gebouwen kunnen perfect dienst doen als sportscholen waar men ook van een gezond tussendoortje kan genieten.” Uit een recent petrolonderzoek van Foodservice Alliance bleek nog dat Belgische consumenten steeds vaker de tijd nemen om een benzinestation te bezoeken voor de  beleving en ter plaatse producten consumeren.

Vooral tankstations langs de snelwegen zijn geliefd bij consumenten om even te stoppen en er ter plekke iets te eten. Het zijn voornamelijk de jongere generatie, onder de 30 jaar, en de ouderen boven de 65, die voor een een rustmoment in een tankstation opteren. Volgens Reebok en Gensler zal de trend van tankstations bezoeken voor de beleving errond enkel verder toenemen. Zij zien de aloude tankstations zelfs helemaal verdwijnen en plaatsmaken voor een nieuwe trend waarbij gezondheid nog belangrijker wordt als beslissende factor om een zaak te bezoeken.

De ‘Fitness Hubs’ moeten een plek vormen waar mensen zowel aan hun mentale als fysieke gezondheid kunnen denken. Zo kunnen ze even uit de file ontsnappen door in een omgebouwd tankstation te gaan fitnessen, aan yoga of een andere ontspanningssport te doen en vervolgens hun ‘me-moment’ af te sluiten met een glaasje versgeperst sap. “we stellen ons een toekomst voor waar steden een netwerk hebben van fitnessruimtes waarbij je tussen je werk- en woonplaats meer kan opladen dan alleen je auto”, aldus Austin Malleolo, hoofd van Reebok fitness facilities. De eerste Fitness Hubs worden in Amerika gelanceerd. Reebok zet daarbij op drie verschillende soorten tankstations in. De zogenaamde ‘Interstate Stops’, tankstations langs de allerbelangrijkste snelwegen (‘The Oasis’), de tankstations langs de kleinere, lokale snelwegen en de erg lokale tankstations in steden (‘The Community Centres’).

Bij de Interstate Stops kunnen reizigers terecht om te spinnen, boksen, Crossfitten en hardlopen. Bij The Oasis willen ze naast farm-to-table restaurants, waarbij biologisch en gezond eten aangeboden wordt ook hardloopbanden in de buitenlucht plaatsen, net naast kruidentuinen. Ten slotte kunnen reizigers ook terecht in Community Centres waar consumenten terecht kunnen voor cursussen over gezonder leven, pop-uptrucks kunnen bezoeken voor sportlessen en hun lokale, gezonde producten kunnen aankopen in minisupermarkten. Gensler en Reebok geloven er sterk in dat de eerste Fitness Hubs tegen 2030 geïmplementeerd zullen worden.

Foto: Gensler

TAGS

0 Comments