BEVERS STELT HOOGWAARDIG EVENTCATERING CONCEPT VOOR

De Kempense KMO Events Catering Bevers is gekozen als publiekscateraar voor het WK veldrijden komend weekend in Luxemburg. Met een vernieuwend concept ‘traiteur-in-het-veld’ zorgt de cateraar naast de klassieke snelle hap ook voor pure en kwalitatieve voeding voor het grote publiek. "Het nieuwe concept met ambachtelijke producten die ter plaatse worden bereid, is een onverhoopt succes." stelt Bevers. 

“Eigenlijk brengen we het restaurant naar het veld”, zegt bedrijfsleider Jaak Francken. “Op meerdaagse evenementen zoals het festival van Dranouter en Dreamville merkten we al langer dat het gewone publiek graag meer keuze wil als het over catering gaat. Ergens is het logisch dat je niet dagen na elkaar wil leven op friet, hamburger of braadworst. Voor dat soort evenementen zochten we naar haalbare formules om ook op het terrein voor traiteurskwaliteit te zorgen." 

Zuiver vlees

Een ambachtelijke slager ontwikkelde op vraag van Events Catering Bevers een aantal kwalitatieve verse vleesproducten. “Zeer populair is onze 100% rundsburger”, vertelt Jaak Francken. “Die is gemaakt van 100% zuiver Belgisch rundsvlees. Het is 100% zuiver gemalen biefstuk van runderen die op duurzame en diervriendelijke manier zijn gekweekt en gevoed. Dat geldt overigens voor alle vlees uit de snacks in dit concept. De slager maakt voor ons ook verse braadworsten, bouletten en cervela’s. Al deze producten worden vers gemaakt en ter plaatse bereid.” Ook de omkadering is anders dan bij het klassieke hamburgerkraam verduidelijkt marketeer Sander Loots. “Wij zorgen dat de klant een totale beleving ervaart; aantrekkelijke belevingsdecors, story-telling, randanimatie (zoals een rodeo-stier), attractieve verpakkingsmaterialen, zitgelegenheid, ...”

Keuze

Het nieuwe concept betekent niet dat Events Catering Bevers plots afstand neemt van de klassieke snacks op evenementen. “We zweren de klassieke friet of braadworst niet af”, beklemtoont de bedrijfsleider. “Ook daar staan we achter ons aanbod dat ook kwalitatief is. Ook onze snelle hap is van goede kwaliteit. Wat we willen is het publiek gewoon meer keuze bieden. We zien dat de bezoekers van evenementen het zeer fijn vinden om in alle vrijheid te kiezen. De populaire klassiekers staan nu eenmaal ook voor een ander budget dan een ambachtelijk en puur product. Die keuzevrijheid valt in de smaak." 

Kookprogramma’s

Events Catering Bevers is trots dat het als innoverend bedrijf uit tal van kandidaten werd verkozen om ook op het WK in Luxemburg te mogen werken. “Het is toch een eer dat wij, ondanks de afstand, werden geselecteerd”, vindt Paul Bevers. “Het voelt als een bevestiging voor onze aanpak. We proberen als KMO steeds goed voeling te houden met ons publiek. We merkten dat met de stroom aan kookprogramma’s en boeken over voeding, snel meer aandacht groeide voor kwaliteit in voeding. Dan moet je als eventscateraar goed rondkijken en nadenken. Ons concept is er één van puurheid en ambacht. Door producten ter plaatse klaar te maken, bieden we meer dan eten. Het is een stukje beleving."

0 Comments