Brusselse zaak is beste vegan restaurant ter wereld

Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart World de zoektocht naar de beste groenterestaurants ter wereld. Het meest verrassende resultaat? Het beste vegan restaurant ter wereld ligt in het hartje van Brussel.

Al meer dan 20 jaar is Frank Fol gepassioneerd door groenten en alles wat moeder natuur te bieden heeft. Hij wordt dan ook niet voor niets ‘De Groentekok’ genoemd. En wat met een gezonde nieuwsgierigheid begon, is nu zijn levenswerk geworden. Daarom gaat hij ook elk jaar samen met andere inspecteurs op zoek naar de beste groenterestaurants ter wereld.

Dit jaar werden meer dan 800 restaurants uit 38 landen onder de loep genomen. Dat zijn er 311 meer dan vorig jaar vanuit 9 extra landen. De prijs ‘Best vegetables restaurant number one of the world 2019’ of het beste groenterestaurant ter wereld ging voor het tweede jaar op rij naar El Menjador van Xavier Pellicer in Barcelona. “Ik heb het voorbije jaar vijf keer voor een van de plantaardige menu’s gekozen. En heb telkens vastgesteld dat Xavier Pellicer in een andere dimensie kookt. Zijn plantaardige bereidingen zijn nog creatiever en verfijnder dan alles wat hij daarvoor heeft gemaakt. Wie op zo’n hoog niveau gastronomisch plantaardig kookt, verdient deze titel voor de tweede maal”, vertelt Fol.

Wat wij dan weer het meest heuglijke nieuws vonden? Het beste vegan restaurant bevindt zich in hartje Brussel. Humus x Hortense, het restaurant van chef Nicolas Decloedt en sommelière en creative director Caroline Baerten ging namelijk in die categorie met de eerste plaats lopen. Zijn liefde voor de rijke Belgische culinaire traditie koppelt hij aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Die kennis deelt hij met Baertens achtergrond als voedingsdeskundige. Haar artistieke kant uit zich dan weer in het interieur en het servies uit keramiek, dat ze speciaal maakte voor Humus x Hortense.

Bron: HLN

TAGS

0 Comments