BURGER KING WIL AGRESSIEF GROEIEN IN BELGIE

Ongeveer een maand geleden opende het eerste Burger King-restaurant in België, naast de bioscoop van Metropolis in Antwerpen. De licentiehouder van de Amerikaanse hamburgerketen voor België is ook de eigenaar van Quick. CEO Kevin Derycke wil de volgende vijf, zes jaar groeien naar 140 tot 150 restaurants. Dat betekent een groei met bijna de helft in een hamburgermarkt die naar verwachting slechts met 1 procent per jaar vooruit zou gaan.

"De opening bij de bioscoop is een opportuniteit voor ons. Het is een grote ruimte, met bovendien een drive-in." Kevin Derycke, CEO van de NV Burger Brands Belgium (de holding erboven is NV QSR Belgium. QSR staat voor Quick Service Restaurant, ook de afkorting van het aandeel van het in New York beursgenoteerde Burger King), kijkt met spanning naar de resultaten van het eerste restaurant van de Amerikaanse hamburgerketen in België.

België wordt het toneel van een hamburgerduel. McDonald's krijgt meer tegenstand nu Burger King hier is neergestreken en Quick een tweede adem heeft gevonden. En dan trekken die laatste twee nog eens hand in hand naar het slagveld.

TAGS

0 Comments