BURGER KING ZAL 40 NIEUWE OUTLETS OPENEN IN BELGIE

 

Komende jaren zal Burger King dertig tot veertig vestigingen openen in België. Dit jaar zou dat voor 300 à 350 banen zorgen en volgend jaar zelfs voor 400 à 450.

Opening deze zomer bevestigd

Bovendien zullen enkele vestigingen van Quick in ons land worden omgevormd tot Burger King. Dat zegt Kevin De Rycke, CEO van Burger Brands Belgium, de groep boven beide restaurantmerken, in Le Soir. En dat zorgt voor flink wat jobs: De Rycke gaat uit van 700 à 800 banen. De topman bevestigde nogmaals dat de eerste Burger King deze zomer de deuren opent, maar waar en wanneer precies vertelde hij er ook deze keer nog altijd niet bij. Kwestie van de spanning op te bouwen, wellicht.

Intussen is Burger King op het prestigieuze Cannes Lions International Festival of Creativity in de Zuid-Franse badstad uitgeroepen tot Creatieve Marketeer van 2017. Volgens de jury verdient de keten de prijs omdat het merk “creativiteit omarmt en aanmoedigt in alle merkcommunicatie”.

Ook Quick blijft bestaan

De topman benadrukt ook opnieuw dat het merk Quick niet zal verdwijnen. "Het was nooit onze bedoeling om het merk op te geven, maar juist om het te ontwikkelen", klinkt het. Het gaat volgens Derycke immers om "een historisch Belgisch merk dat marktleider is en nog steeds erg in de smaak valt bij de Belgen". Hij wil het daarom verder ontwikkelen, naast de introductie van het merk Burger King.
"We zullen enkele Quick restaurants omvormen tot Burger Kings, maar we willen vooral nieuwe Burger King restaurants openen, omdat we denken dat er in België nog ruimte is op de fastfoodmarkt", aldus Derycke. Hij benadrukt ook dat de bekende hamburgers Giant (Quick) en Whopper (Burger King) nog "zeer lange tijd" naast elkaar zullen blijven bestaan. "Quick wacht nog een mooie toekomst", luidt het.

TAGS

0 Comments