CENTRAAL STATION ANTWERPEN KRIJGT GROTE BIOSTATION

In het Centraal Station opent een grote nieuwe biowinkel. De zaakvoerders van BioStation runden eerder al een kleine bioshop in het station. Die wordt omgevormd tot een hippe biologische foodstore. Kelvin Lu, Joe Lam en Yen Jan Chan openden in november vorig jaar een kleine bioshop en foodcorner in het Centraal Station van Antwerpen: BioStation. Een concept dat bij Kelvin Lu begon te rijpen tijdens zijn vorige job, waarvoor hij vaak moest reizen.

“Ik merkte dat op luchthavens en in treinstations vooral fastfoodketens actief waren”, zegt Lu. “Omdat we alle drie overtuigd zijn van de meerwaarde van bioproducten, dachten we een gat in de markt te zien. Veel mensen kijken op doorreis echt wel uit naar een gezonde snack. Omdat we zelf van Antwerpen zijn, lag de keuze voor het Centraal Station voor de hand.”

De zaakvoerders hadden van in het begin een uitbreiding in het achterhoofd, en toen onlangs een pand aan de Pelikaanstraat vrij kwam, besloten ze er volop voor te gaan. Na enkele maanden verbouwingswerken openden ze vorige maandag een gloednieuwe biowinkel onder dezelfde naam. De BioStation-shop is ruim 250 vierkante meter groot en bevindt zich op de plaats waar vroegere enkele diamantwinkeltjes waren gevestigd, op amper enkele meters afstand van hun vroegere bioshop. “Die shop hebben we tijdelijk gesloten voor verbouwingswerken”, zegt Lu. “Tegen Kerstmis wordt het pand omgevormd tot een biologische foodstore, waar bezoekers kunnen genieten van een gezonde biologische hap. Mensen kunnen er zowel tafelen als een snack meenemen voor onderweg, een beetje naar het voorbeeld van Exki en Foodmaker.”

www.biostation.be, adres: Pelikaanstraat 3, 2000 Antwerpen

TAGS

0 Comments