Colmar lanceert nieuw delivery concept - Cocotte By Colmar

De restaurantgroep Colmar, bekend van o.a. de restaurants Colmar, Crocodile (Fr), Wok A Way, Bernies Gourmet Burgers, Fritkot, Sbarro, Java Coffee House…, lanceerde deze week een nieuw afhaal- en deliveryconcept “Cocotte by Colmar”.

 

Cocotte by Colmar is een delivery service voor heerlijke stoofpotjes als ultieme comfortfood. De Cocottes bestaan uit een variatie aan klassieke en hedendaagse hartverwarmende stoofpotjes. Het aanbod bestaat zowel uit een aantal klassiekers uit de Belgische keuken als uit een aantal oosterse en mediterrane gerechten.

 

Tom Grymonprez, CEO: “Vanuit onze jarenlange expertise in familiale brasseriekeuken gaan we hartverwarmende Cocottes aanbieden aan onze klanten. Eerst in België en hopelijk ook snel in Frankrijk. Je zal niet enkel onze Cocottes terugvinden op de kaart van Colmar/Crocodile, je zal ze ook via Deliveroo en UberEats kunnen laten leveren bij je thuis. Woon je in een omgeving waar Deliveroo e.d. niet levert: Niet getreurd, want via onze externe partner leveren we in heel België!”

 

De groep Colmar staat al jaren voor garant gezellig familiaal tafelen. Na de grondige update van de restaurantinterieurs en menu’s in 2019 volgt nu een deze uitbreiding van haar delivery-activiteiten. Hiermee speelt de groep verder in op de evoluties in de markt en de groeiende vraag in de markt naar kwalitatieve en lekkere gerechten in home delivery.

 

Tom Grymonprez, CEO: “In 2019 en 2020 hebben we als groep niet alleen zwaar geïnvesteerd in de vernieuwing van onze restaurants en ons aanbod maar we hebben vooral ingezet op digitale transformatie en customer centricity: echt fijnmazig luisteren naar wat je klanten je vertellen en daarmee elke dag aan de slag gaan om je aanbod en diensten relevanter en beter te maken. Cocotte by Colmar is daar ook een volgende stap in.”

 

Over Colmar nv

 

Colmar nv is de groep boven 39 restaurants en foodverkooppunten in België en Frankrijk. Het begon in 1957 in Brussel, aan de Adolphe Maxlaan met twee restaurants die verschillend waren qua concept: Max, een luxe-restaurant en Colmar, een snackbar met zelfbediening. In de jaren 70 had de familie Dossche plannen om hun agro-voedingsbedrijf te diversifiëren en namen zij de twee restaurants over. Na enkele maanden sloot restaurant Max de deuren; Colmar werd verder ontwikkeld en het concept evolueerde naar een formule Grill & Buffets. Het eerste restaurant Colmar Grill & Buffets ontstond in Sint-Denijs-Westrem in 1979 en het concept werd al snel uitgebreid naar Gent, Antwerpen, Brussel en Kortrijk.

 

Het is een voltreffer, waardoor de familie Dossche besliste om het concept Colmar naar Frankrijk te exporteren. Het eerste restaurant werd geopend in Englos. In Frankrijk werd de naam Colmar al snel vervangen door Crocodile. In 1994 werd voor de eerste maal een treinwagon ingehuldigd als annex aan het restaurant Colmar in Kortrijk. Nadien introduceerde men de wagon in alle Crocodile-restaurants in Frankrijk.

 

Vandaag telt de groep Colmar 18 restaurants Crocodile in Frankrijk en 6 restaurants Colmar in België, allemaal in eigen beheer. Daarnaast heeft de groep 15 verkooppunten in Belgische treinstations en
shoppingcenters onder de merken Wok A Way, Bernies Gourmet Burgers, Fritkot, Sbarro, Java Coffee House… https://www.colmar.be/nl/fast-moving-concepts.

TAGS

0 Comments