De nieuwe zomertrend: Blauwe thee van Crusio

Afgelopen week presenteerde theesommelier Kiona Malinka dé nieuwe theetrend van 2019: een 100% natuurlijke blauwe thee zonder kleurstoffen.

Natural Blue Tea van het Nederlandse kwaliteitsmerk Crusio Thee bevat een bijzonder ingrediënt dat een felblauwe kleur afgeeft, zodra je er heet water overheen giet. Dit bloemetje wordt in Thailand niet alleen gebruikt vanwege zijn opvallende kleur, maar vanwege de talrijke positieve eigenschappen op het menselijk lichaam en zijn kalmerende effect.

Net zoals de natuurlijke matcha varianten van Matcha.blue by Fluxias GmbH heeft deze blauwe thee ook een hoog ‘Instagrammable’ gehalte! Wij zijn benieuwd hoe vaak we hiervan foto’s gaan tegenkomen op Instagram!

Kiona Malinka van Crusio Thee: “Mensen willen tegenwoordig iets bijzonders in hun glas, niet een standaard kopje thee. Liefst met een opvallende smaak of kleur, thee met een bijzonder verhaal of een thee die een positief effect heeft op de gezondheid. Deze Thaise thee heeft het allemaal en ik verwacht dan ook dat deze thee de zomerterrassen gaat overspoelen. De kleur is zo bizar intens, dan je niet verwacht dat het een natuurlijk product is. Leuk detail: als je er een drupje citroensap aan toevoegt, verandert de kleur in roze of krijgt de thee een paarse gloed.”

Het kruid van deze thee (infusie) is afkomstig uit de bergen van Thaise regio Hang Dong. Het is de bloesem van de Butterfly Pea, oftewel de vlindererwt. In Azië wordt dit kruid vaak gecombineerd met lemongrass en wordt het onder andere gedronken voor een heldere geest,  tegen ontstekingen of huiduitslag, om veroudering van de huid tegen te gaan en bij bepaalde oogziekten.

 

Bron: Horecatrends.com

TAGS

0 Comments