DELHAIZE STOPT SAMENWERKING MET SLACHTHUIS IZEGEM

Delhaize heeft met onmiddellijke ingang beslist de samenwerking met het slachthuis van Izegem te stoppen. "Delhaize tolereert op geen enkele manier inbreuken op dierenwelzijn", laat de warenhuisketen weten. Lidl, Makro en Carrefour hebben al laten weten dat zij geen producten afnemen van het slachthuis.

Bij de stopzetting zal Delhaize ook de huidige controles verhogen en nieuwe controles invoeren voor de andere slachthuizen waar ze producten van afnemen.

Colruyt heeft nog geen definitieve beslissing genomen, maar zet wel alle bestellingen on hold van het slachthuis. "Dierenwelzijn staat zeer hoog op onze eigen agenda, en we hebben daarom beslist om de bestellingen en leveringen van dit betrokken slachthuis 'on hold' te zetten. We gaan ervan uit dat er heel snel duidelijkheid komt, en bekijken dan welke stappen we verder zullen nemen."

Het slachthuis van Izegem is al het tweede slachthuis dit jaar dat in opspraak kwam na undercoverbeelden van de dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Zij legden met een verborgen camera vast hoe de dieren zwaar mishandeld werden.

 

TAGS

0 Comments