DOMINO PIZZA GROEIT DANKZIJ ONLINE

Pizzabezorger Domino’s Pizza heeft een sterk kwartaal achter de rug. De verkopen namen wereldwijd flink toe, waardoor de keten een forse winstgroei boekte. Domino’s Pizza wist de verkopen bij Amerikaanse filialen die langer dan een jaar open zijn met ruim 13 procent op te voeren. De internationale tak boekte een met vorig jaar vergelijkbare groei van bijna 7 procent. Op de thuismarkt werd volgens het bedrijf het 22ste achtereenvolgende kwartaal met groei geboekt, terwijl de internationale verkopen al bijna 23 jaar onafgebroken toenemen. De totale omzet van het bedrijf steeg met 17 procent naar 567 miljoen dollar. De nettowinst liep met een kwart op tot 47,2 miljoen dollar.

Grote concurrent Pizza Hut zag zijn vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten het voorbije kwartaal dan weer met 2% dalen.

Domino’s dankt haar groei vooral aan haar online business. Vandaag gebeuren bij het pizzabedrijf al 55% van alle transacties online! En dat aandeel zal volgens de keten de komende jaren alleen nog maar blijven groeien! 

(ANP)

 

0 Comments