Duurzame verpakkingen bij Nestlé

In 2018 engageerde voedselgigant Nestlé zich om 100% van zijn verpakkingen tegen 2025 recycleerbaar of herbruikbaar te maken. In diezelfde periode wil Nestlé nu ook het gebruik van nieuwe plastics met een derde verminderen. 

 

De komende jaren wil Nestlé meer dan twee miljoen ton gerecycleerd plastic afnemen. Dat brengt een meerkost van ongeveer 1,4 miljard euro met zich mee, die gefinancierd zou worden met een verbetering van de operationele efficiëntie.

 

Intussen blijven onderzoek en innovatie op het gebied van verpakking en recyclage centraal staan. Naast intern onderzoek wordt ook ongeveer 200 miljoen euro geinvesteerd in een durfkapitaalfonds dat start-ups, actief in die gebieden, moet ondersteunen.

 

In een statement zegt CEO Mark Schneider: “Plastic mag niet als afval op de vuilnisbelt belanden. Gerecycleerde kunststoffen veilig maken voor voedsel is een enorme uitdaging voor onze industrie. Daarom willen we naast het minimaliseren van het gebruik van kunststof en het verzamelen van afval, de kringloop sluiten en meer kunststoffen oneindig recycleerbaar maken.” 

 

Nestlé hoopt een voortrekkersrol te kunnen spelen, en anderen in de sector aan te zetten tot gelijkaardige stappen.

TAGS

0 Comments