youtube: 

EATALY OPENT THEMAPARK VAN 80.000 VIERKANTE METER IN BOLOGNA!

Oscar Farinetti, oprichter van het wereldvermaarde foodmarkt concept EATALY en inspiratiebron voor veel foodservice professionals, bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan Amsterdam. Hij besteeg het podium van het Brunchcongres tijdens HORECAVA,  georganiseerd door onze collega's van het Foodservice Instituut Nederland. Foodservice Alliance was er bij en ontmoette een man met een ongeziene passie en gedrevenheid! 

"Stilstaan is geen optie. Als je niet met meebeweegt en reageert op ontwikkelingen om je heen, ga je ten onder." Aldus Farinetti. Hij is dan ook een belangrijke uitdager van de status quo! Passie, food en een orgasme. De vergelijking ligt niet direct voor de hand, maar uit de mond van Oscar Farinetti, vloeien de woorden samen als een logisch klinkend verhaal. "Als je van food houdt en weet waar het vandaan komt, smaakt het beter, zoals een orgasme beter is als je van je partner houdt". Of zoals hij het gebald samenvat; Eat better, love better!

Themapark Fico Eataly World

Zelf streeft Farinetti iedere tien jaar naar ingrijpende verandering. Hij heeft zijn pijlen dan ook op zijn volgende droom gericht: een heus themapark dat de naam "Fico Eataly World" zal gaan heten. Farinetti is ook een man van daden: in oktober gaan in Bologna de deuren open voor het publiek. In dit park, dat een waar culinair walhalla belooft te worden, kunnen consumenten zich op maar liefst tachtigduizend vierkante meter onderdompelen in de Italiaanse foodcultuur. Gasten gaan er alles kunnen leren over de herkomst van hun eten, van veld tot vork. "Alles hangt van ons, van deze generatie, af. Het is goed om een business te bouwen, maar met dit project willen we de aarde een beetje beter achterlaten." besluit Farinetti. 

3 miljoen bezoekers

De ambitie van Farinetti is indrukwekkend. In Bologna zullen op jaarbasis meer dan 3 miljoen bezoekers worden verwacht. Daarvan zullen er 2 miljoen buitenlandse toeristen zijn! Die kunnen zich vermaken op een foodmarkt van 9.000 vierkante meter, op 7.500 (!) vierkante meter restaurants, in 7.000 vierkante meters serres en een boerderij van 4.000 vierkante meter. Ook bouwt hij er een congreszaal van 4.000 vierkante meter. 

Opening oktober 2017

 

MEER INFO ?

www.eatalyworld.it

 

0 Comments