FOOD PARADISE DAY

Op donderdag 21 september vindt het horecacongres ‘Food Paradise Day’ plaats in het concertgebouw in Brugge. Food Paradise Day wil de trend tegen gaan dat steeds meer afgestudeerden van hotelscholen te werk gaan in een andere sector. Een drama voor de arbeidsmarkt van de Vlaamse Horeca.

Verhalen over onregelmatige uren, faillissementen, hoge belastingen en allerlei regeltjes die het moeilijk maken om hardwerkende mensen correct te belonen houden de toekomstige generatie tegen om hun horecadroom na te jagen volgens de initiatiefnemers. Het gevolg? Een leegloop uit de klassen van de hotelscholen en steeds meer afgestudeerden die werk zoeken in een andere branche. En dat is zonde,  zowel voor hen als voor de sector. Zij kunnen hun droom niet verwezenlijken en voor ondernemers wordt het steeds moeilijker om gepassioneerd en gemotiveerd personeel te vinden. 
 
Food Paradise Day belooft een inspirerende dag te worden om laatstejaarsstudenten in horecarichtingen zin en durf te geven. Zin om te ondernemen en durf om hun hart te volgen. De bezielers, Dominique Persoone, Rudy van Beylen en Filip Claeys, richtten hiervoor vzw #FightforPassion op. Voor het event verzamelde veel bekende namen uit zowel de nationale als internationale gastronomie!
 
Sergio Herman, bekend van het drie sterren restaurant Oud-Sluis in Nederland en restaurant The Jane in Antwerpen, zal een presentatie geven die gaat over zijn ‘Heroes’. Hij heeft aangegeven dat het een presentatie wordt over inspiratie, waar hij zijn energie vandaan haalt en waarom hij zichzelf elke dag wil verbeteren.

Het congres is helemaal gratis voor alle laatstejaarsstudenten van hotelscholen. Door de hulp van de hotelscholen was het event in een mum van tijd uitverkocht. 

(Foto: Food Paradise Day)

TAGS

0 Comments