FOODHAL MERCADO IN ANTWERPEN IS OPEN

Pas zaterdag gaan de deuren officieel open, maar we geven al graag een glimp van hoe de gloednieuwe Mercado aan de Antwerpse Groenplaats er vanbinnen uitziet. Het wordt de nieuwste hotspot van ’t stad, voorlopig tot mei 2017.

Het oude postkantoor is het decor voor Mercado, de eerste overdekte foodmarket van het land. Antwerpen treedt zo in de voetsporen van onder meer Rotterdam, Amsterdam, Madrid, Barcelona en Kopenhagen.

Dertien foodstands, een wijn-, koffie- en cocktailbar, één hoofdbar, een bloemenstand en een shop vullen de markthal van Mercado. Maleisische gerechten in een bananenblad, sushiwraps, falafel, quesadillas, Chinese streetfood…. “Het wordt dé plek waar je ’s ochtends je koffie on-the-go haalt, ’s middags luncht met collega’s, tijdens het shoppen even op adem komt, met je vrienden afspreekt om iets te drinken of met je familie iets komt eten”, klinkt het bij organisatoren NV Congé. 

SUPERMERCADO

Tussen de foodstands vinden geregeld live-optredens plaats en er is ook plaats voor kunst, mode en kleine evenementen in het aparte onderdeel Supermercado. Het Supermercado-luik houdt onder meer pop-upstandjes in rond kunst en mode. Zo komt er vanaf eind oktober een tijdelijke expo rond het werk van schrijfster en illustratrice Thaïs Vanderheyden en van 16 tot 20 november vindt er een festival van beeldende kunst, muziek, theater en literatuur plaats.

Het gebouw is prachtig gerenoveerd. De zijbeuken van het oude postkantoor zijn nu wandelgangen, de oude postloketten werden omgebouwd tot eetplaatsen. Er werd gewerkt met marmeren toogbladen, gouden accenten en hangende verlichting met planten.

POP UP OF VAST ?

Als de foodmarket een succes blijkt, dan kan ze mogelijk permanent een plaats krijgen in het gebouw, dat op langere termijn zou worden ingevuld met functies als horeca, kantoren, winkels en appartementen. Mercado is vanaf zaterdag 15 oktober geopend, van woensdag tot en met maandag, van 11 uur tot 22 uur.

 

BEKIJK HIER EEN VIDEO OVER MERCADO

Meer informatie vindt u op deze website en deze Facebookpagina.

TAGS

0 Comments