FRITES ATELIER OPENT IN GENT

De tweede vestiging van Frites Atelier in België opent vandaag, 25 oktober, de deuren in Gent. De vestiging aan de Groentemarkt 20 is de grootste tot nu toe, met naast friet ook salades, hamburgers en bier.

Op het menu van Frites Atelier in Gent zijn naast frieten ook hamburgers en salades te vinden. De Angus beefburger wordt gemaakt met een brioche bun, kimchi en bearnaise-mayonaise. Daarnaast is er een veganistische aubergineburger met onder meer hummus, koriander en augurkjes.

Salades en bier

Liefhebbers van salades kunnen kiezen voor de klassieke Ceasar Chicken Salad en de ‘Eat your Vegan Green Salad’, met onder andere boontjes, avocado en komkommer. De salades en burger kosten allemaal rond de 13 euro.

Daarnaast serveert Frites Atelier in Gent ook Belgisch bier van de tap, in samenwerking met AB InBev. Het aanbod bestaat uit Hoegaarden, Stella, Karmeliet Triple en Goose Island.

De zaak in Gent is de grootste van alle vestigingen. Op de begane grond zijn 22 zitplaatsen en op de eerste verdieping 48. Buiten beschikt Frites Atelier over een terras met 35 zitplaatsen.

Verdere groei

Volgende maand opent Frites Atelier de eerste vestiging in Brussel. In de hoofdstad staan nog meer vestigingen gepland. Bovendien kijkt het bedrijf ook in Duitsland en Frankrijk en heeft het onderzoek laten doen naar de grote steden, drukke straten en de ontvankelijkheid voor een dergelijk concept.

Momenteel is Frites Atelier ook bezig met het ontwikkelen van een mobiel concept. Vanaf eind dit jaar wil het bedrijf zich gaan richten op het hosten van private events en festivals.

Frites Atelier

Het idee van Frites Atelier komt oorspronkelijk uit de hoed van een Nederlandse investeerder (zie fashion label Scotch & Soda). Hij vroeg Sergio Herman het luxe frietconcept op te zetten. Dat deed hij in 2015, samen met mede-eigenaren Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. Naast Gent is Frites Atelier ook nog te vinden in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Antwerpen. Ondanks verwoede pogingen is het nog niet gelukt een vestiging in Amsterdam te openen.

0 Comments