FRITES ATELIER SERGIO HERMAN OPENT VANDAAG IN ANTWERPEN

De Nederlandse topchef Sergio Herman presenteerde vandaag in de Antwerpse Korte Gasthuisstraat zijn luxefrituur Frites Atelier.

Het is de eerste keer dat Herman zijn gesmaakt concept naar België brengt. Eerst was aangekondigd dat de frituur eind november - begin december al zou openen, maar het is uiteindelijk begin februari geworden. Vrijdag om 11 uur opent de frituur officieel voor het publiek. 

In Nederland opende Sergio Herman al drie zulke luxefrituren: in Utrecht, Den Haag en Arnhem. Daar staan geen frikandellen of andere klassieke frituursnacks op het menu, maar wel een bakje friet met pakweg pastrami of stoverij op wijze van de chef. 

Nu opent ook het eerste Belgische filiaal van Frites Atelier in de Wilde Zee in Antwerpen. Perfectie is alvast de norm. Niet alleen de frieten zijn handgemaakt, lokale kunstenaars personaliseren het geheel. Kamagurka tekent de servetten, Frederik Molenschot maakt de fornuizen en Cor Unum de keramische potten voor de sauzen. 

Een pak friet kost 3,50 tot 6 euro. Er staan ook groentegerechten op het menu, die tussen de 5 en 7,50 euro kosten. 

Culinair auteur van GVA en foodie Luc Hoornaert liet zijn licht schijnen over de nieuwe zaak en onderwierp alvast twee pakjes friet aan een grondige smaaktest. Hij koos voor de klassieke bereiding met stoofvlees en de ‘Seasonal Special’, waarbij de frietjes vergezeld worden van furikake, sriracha en kimchi. Klik HIER voor het filmpje over zijn ervaring. 

 

ADRES: Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

 

0 Comments