GAIA verontschuldigt zich tegenover Poule & Poulette

GAIA verontschuldigt zich tegenover restaurantketen 'Poule et Poulette'. Dat bevestigt Michel Vandenbosch aan de media. Gisteren haalde de dierenrechtenorganisatie zwaar uit naar 'Poule et Poulette' en beschuldigde hen van consumentenbedrog. Wat blijkt nu? GAIA maakte undercoverbeelden in de verkeerde kippenkwekerij.

Dierenrechtenorganisatie GAIA verpreidde filmbeelden van dieronterende omstandigheden in een Oost-Vlaams vleeskippenbedrijf. Aan die beelden verbond GAIA ook de naam van Poule & Poulette, een restaurantketen met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen, die beweert streng te waken over dierenwelzijn. “De leverancier van Poule & Poulette is gewoonweg een industriële kippenkweker die slechts aan de minimale regelgeving moet voldoen”, aldus de beschuldigingen van GAIA gisteren.

Nationale media berichtten druk over de beelden en op sociale media werd de restaurantketen met de grond gelijk gemaakt door kritische consumenten. Kort nadien liet de restaurantketen in een reactie weten dat de beelden die GAIA verspreidde, niet bij hun leverancier waren gemaakt. En vandaag moet GAIA hen dus gelijk geven. 

Ondanks de enorme imagoschade onderneemt Poule et Poulette geen gerechtelijke stappen tegen GAIA.

BRON: Het Nieuwsblad & VTM NIeuws

TAGS

0 Comments