GENT KRIJGT EERSTE IKEA HOTEL

In 2019 opent op de Kouter het eerste Moxy-hotel van het land. De keten, gerund door Marriott en Ikea, is aan een internationale opmars bezig van Milaan tot New York. En dus ook in Gent: designkamers, zonder ook maar één Ikea-meubel, maar wel spotgoedkoop.

De Moxy-hotelgroep ontstond in 2010 en had als plan om in 10 jaar tijd 150 hotels te bouwen. Dat er dus ook in België zouden komen, lag in de lijn van de verwachtingen. Momenteel zijn er plannen voor twee hotels in ons land, in Antwerpen en Gent. Het hotel in Antwerpen komt op de site van de bekende dancing Zillion, maar Gent krijgt de primeur. Op de Kouter wordt een oud appartementsgebouw gestript om er 103 hotelkamers te creëren.

Ikea mag dan wel betrokken zijn bij de bouw, in de kamers zal geen enkel zelfbouwmeubel te vinden zijn. Ikea-meubels zijn namelijk gebouwd om gebruikt te worden door één iemand terwijl hotelmeubelen veel intensiever gebruikt worden en dus meer moeten kunnen verdragen. Geen PAX-kasten dus, maar wel een look met Scandinavisch design.

Er zijn trouwens nog meer hotels in aanbouw in Gent. Het hotel aan de Ghelamco Arena heeft intussen zijn glazen gevel gekregen en zal goed zijn voor 230 kamers in 2018. Niet ver van Gent-Dampoort is dan weer een Ibis-budgethotel in aanbouw met 110 kamers. Dat is al de derde Ibis in Gent.

TAGS

0 Comments