GENTSE HORECA INSPIREERT DE BESTE VLAAMSE HOTELSCHOOLSTUDENTEN

Op donderdag 31 augustus nodigde Foodservice Alliance en Horeca Vlaanderen de meest ondernemende Vlaamse hotelschoolstudenten uit in Gent voor de Hospit’Alumni Day 2017. De geselecteerde studenten werden een hele dag ondergedompeld in de ‘real life’ horecamarkt en werden geïnspireerd door toonaangevende namen in de Gentse horeca. De dag werd afgesloten met de verkiezing van de student met het beste ondernemingsplan 2017.

Negentien studenten van vijftien hotelscholen trokken onder begeleiding van Horeca Vlaanderen en Foodservice Alliance Gent in om geïnspireerd te worden door succesvolle ondernemers en kennis te maken met de laatste concepttrends binnen het vakgebied. Onder andere bakkerij, restaurant en koffiebar ‘De Superette’, sterrenrestaurant Vrijmoed en versmarkt CRU stonden op het programma. ’s Middags kregen de studenten overheerlijke pizza’s voorgeschoteld bij Otomat en gaf oprichter Bernard Sironval tekst en uitleg bij het concept.

Na de middag verzamelden de studenten bij Brouwerij Gruut waar Hilaire Spreuwers, chefkok en gastronomieconsulent van Horeca Vlaanderen, een boeiende uiteenzetting gaf over fermentatie, waarbij de studenten zelf een starter maakten voor gemberbier. Daarna liet Filip Nicasi, zaakvoerder van Horeca Partners, hen nadenken over hun toekomst in de horeca en hen inspireerde met een aantal opmerkelijke voorbeelden van horeca-ondernemers. Tot slot vertelde Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, over de taken en werking van de beroepsfederatie.

De dag werd afgesloten met de verkiezing van de student met het beste ondernemingsplan 2017. Elke student werd gevraagd een horecaconcept uit te schrijven, waarbij de vakjury de beste concepten selecteerde. Deze studenten presenteerden hun concept en de winnaar werd verkozen via stemming door alle studenten. Ines Marzougui van Hotelschool Spermalie kaapte de hoofdprijs weg: een trendtour van The Trend Kitchen naar Berlijn voor twee personen! Zij ontwikkelde het concept ‘un oeuf is enough’: een ontbijt- en lunchbar waarbij gerechten en dranken met eieren de rode draad vormen.

TAGS

0 Comments