GROOTHANDEL SLIGRO VERKOOPT VOORTAAN SOEP VAN GEREDDE GROENTEN

Na onder meer Bidfood voegt nu ook groothandel Sligro soep van De Verspillingsfabriek toe aan zijn assortiment. Sligro zal voortaan zeven soorten verse soep van De Verspillingsfabriek verkopen, meldt de Nederlandse groothandel in een persbericht.

De soepen zijn gemaakt van geredde producten, zoals overrijpe of misvormde tomaten, en producten die ontstaan bij verwerkingsbedrijven, gebruikt om nieuwe producten van te maken. Zo produceert De Verspillingsfabriek sinds vorig jaar op grote schaal soepen, sauzen en stoverijen voor retail en foodservice.

De samenwerking met Sligro biedt volgens De Verspillingsfabriek de kans om nog meer foodprofessionals te bereiken en met hen voedselverspilling tegen te gaan. Het Nederlandse bedrijf De Verspillingsfabriek is niet de enige die groenten redt. Ook in België zijn er bedrijven met hetzelfde doel voor ogen zoals bijvoorbeeld Wonky: een bedrijf dat verschillende spreads en tapenades maakt van geredde groenten die anders om esthetische redenen in de vuilbak zouden belanden. 

De vraag naar producten die milieu- en maatschappelijk verantwoord zijn blijft toenemen onder consumenten zowel in België als in Nederland.

 

TAGS

0 Comments