Hoe Jumbo en Hema gaan samenwerken in België

Sinds begin november weten we al dat Jumbo en Hema gingen samenwerken in Nederland en België, concrete details over afspraken waren er echter nog niet. Nu maken de twee Nederlandse merken bekend dat Jumbo 17 Belgische Hema-filialen zal overnemen in de komende drie jaar. De overnames van de panden moet voornamelijk op stadslocaties gebeuren, al is er nog geen informatie over welke het juist gaat.

 

De bedoeling van de samenwerking is een gezamenlijk winkelconcept neer te zetten, waarin Jumbo een reeks huurcontracten van de Hema-filialen overneemt. Daar tegenover staat dat Jumbo stapsgewijs Hema-producten zal verkopen in al haar supermarkten. Ook zullen de partners op zes stationlocaties gezamenlijke winkelconcepten ontwikkelen, waarbij Jumbo het foodassortiment levert. 

 

Ton van Veen, CFO van Jumbo, is ervan overtuigd dat de samenwerking voor beide merken kan zorgen voor sterkere groei: “Het is heel mooi dat twee sterke Nederlandse merken elkaar op deze manier gaan versterken. Dit biedt voor ons allebei goede perspectieven om ons winkelnetwerk uit te breiden.”

 

Met het bedrag dat Hema ontvangt voor de overname van de winkels wil het haar schulden verminderen. Belangrijk voor Hema is ook dat het haar winkelnetwerk intact houdt, en bijgevolg ook geen banenverlies verwacht. 

TAGS

0 Comments