Hotelstop gevraagd na opening van twee nieuwe vijfsterrenhotels in Antwerpen

Binnenkort openen met Botanic, aan de Botanisch tuin in Antwerpen en goed voor 100 luxueuze kamers en suites en Autograph by Marriott in de Handelsbeurs, twee nieuwe vijfsterrenhotels de deuren in Antwerpen. Twee hotels uniek in hun soort en segment. Na deze opening is het als het van Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerp Hotel Association, afhangt voor enkele jaren voldoende. Hij vraagt een hotelstop van minimum drie, maar het liefst vijf jaar. Dit moet de bestaande en de twee nieuwe hotels wat meer ademruimte geven, waardoor ze de coronacrisis kunnen overleven.

 

Wettelijk gezien blijkt dit echter onmogelijk, volgens de Antwerps schepen van Toerisme Koen Kennis. Het enige wat de stad vermag is in gesprek gaan met eigenaars die plannen hebben en hen wijzen op de mogelijkheden en beperkingen. In Brugge blijkt een hotelstop wél mogelijk. Hij geeft ook aan dat een stad als Antwerpen een aanbod aan vijfsterrenhotels nodig heeft om in te spelen op de vraag van de markt. De eigenaars van de nieuw te openen hotels, zijn er alvast gerust in dat ze na corona, op de eerste rij zitten en klaar zullen zijn om welgesteld internationale toeristen te kunnen ontvangen.

 

Volgens de Antwerp Hotel Association zullen de hotel door de coronacrisis alvast een bijzonder moeilijke start kennen. Het internationale toerisme is immers grotendeels weggevallen en hier draaien de meeste hotels in Antwerpen op.

TAGS

0 Comments