Klantengegevens in de horeca nog geen enkele keer opgevraagd

Een café- of restaurantbezoek staat tegenwoordig gelijk aan verplicht gegevens achter laten. Een maatregel die in het leven werd geroepen om bij een mogelijke coronabesmetting, snel de andere klanten te kunnen traceren en contacteren. Na ongeveer 6 weken blijkt er echter nog geen enkel beroep te zijn gedaan op deze geregistreerde gegevens.

Zaakvoerders zijn verplicht om de gegevens twee weken bij te houden, maar tot nu toe heeft geen enkele uitbater in Vlaanderen de vraag gekregen om gegevens te delen. Deze kunnen nochtans opgevraagd worden door de artsen en verpleegkundigen van het Agentschap Zorg en Gezondheid in het kader van het bron- en clusteronderzoek. Blijkbaar kan er tot op heden geen cluster van besmetting tot de horeca worden teruggebracht.

 

Eerder kwamen uit onderzoeken al wel meldingen binnen van mogelijk besmette horecamedewerkers en/of klanten in onder meer Waregem, Zulte, Gent en Middelkerke, maar omdat er geen risico was voor anderen, werden er geen verdere maatregelen genomen. Zonder risicocontacten worden er geen gegevens opgevraagd, dit uit privacyoverwegingen.

 

Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid wijst het uitblijven van clusters er op dat de coronaregels in de horeca goed worden opgevolgd.

 

 

TAGS

0 Comments