MC DDONALDS DRIVE IN'S GAAN WEER OPEN

Nu het einde van de paasvakantie achter de rug is blijken heel wat zaken opnieuw werk te maken van een heropening. Niet alleen kleinere outlets, ook grote ketens zetten de eerste stap. McDonald’s opent vanaf morgen - dinsdag - opnieuw haar ‘drives’, waardoor afhaal via de wagen weer mogelijk wordt. McDonald’s sloot op 18 maart zijn 87 Belgische restaurants, inclusief haar ‘drives’. Een maand later gaan die laatste dus weer open. In totaal hebben 68 van de 87 restaurants in ons land zo’n drive-in.

 

Maatregelen

“De afgelopen weken hebben we, samen met onze franchisenemers, de tijd genomen om onze bestaande procedures te evalueren, te verscherpen en nieuwe maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus”, zegt Stephan De Brouwer, Managing Director McDonald’s Belgium. “De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers zijn meer dan ooit onze topprioriteit. Dankzij de aangepaste maatregelen, kunnen we onze medewerkers opnieuw verwelkomen op een veilige werkplek en onze klanten opnieuw bedienen.”

 

Vereenvoudigd menu

Bij Mc Donalds zijn onder meer het respecteren van de sociale afstand door het fysiek afbakenen van het werkgebied van elke medewerker met vloertape of tafels de norm. De keten start ook niet met het volledige menu. Er wordt een tijdelijk, vereenvoudigd menu ingevoerd om het aantal mensen dat tegelijk op de werkvloer aanwezig is tot een minimum te beperken. Alle medewerkers gaan ook allemaal een mondmasker en handschoenen dragen. 

 

Extra beschermingsflap

Bestellingen worden aan de McDrive overhandigd via de veiligheidslade of met een extra beschermingsflap aan het loket en klanten worden gevraagd om zoveel mogelijk contactloos of elektronisch te betalen. De bestaande, strenge hygiënemaatregelen blijven van kracht of werden verscherpt zoals het wassen van de handen elk uur, het reinigen en ontsmetten van de betaalterminals na elk gebruik, enzovoort. Opgelet, klanten worden dus uitsluitend via de McDrive-loketten bediend. De nieuwe openingsuren van de drives zijn van 11.00 uur tot 21.00 uur.

 

Luxemburg 

Op verscheidene plaatsen in het Groothertogdom Luxemburg hebben vestigingen van McDonald’s eerder al opnieuw hun drive-ins geopend. Dat resulteerde in monsterfiles. Zo werd op de Facebookpagina Info Trafic Luxembourg een video gedeeld van een enorme file in het plaatsje Foetz, in het zuiden van Luxemburg. Maar ook in Strassen, Ingeldorf en Baschararge was het flink aanschuiven aan de vestigingen van McDonald’s. Op een aantal plaatsen moest de politie zelfs tussenbeide komen, zo meldt de Luxemburgse nieuwszender RTL. De taferelen herinneren aan de lange wachtrijen bij de containerparken, nadat die vorige week ook opnieuw de deuren mochten openen. Ondanks waarschuwingen om er niet massaal heen te trekken, stonden ook daar ellenlange files.

 

 

TAGS

0 Comments