Nederland ontvangt 70% minder buitenlandse toeristen in 2020

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maakte op de afgelopen Nationale Toerisme Top publiek dat ze dit jaar 70% minder internationale bezoekers verwachten dan in 2019. Waar er vorig jaar nog bijna 22 miljoen internationale bezoekers Nederland bezochten, zijn dat er nu waarschijnlijk zo’n 14 miljoen minder.

 

Ook Nederlanders reizen minder in eigen land

Niet enkel de buitenlandse bezoekers komen minder over de vloer, ook de Nederlanders zelf trekken minder op vakantie in eigen land. Daar wordt een daling van 36 procent opgetekend, geeft Jos Vranken, algemeen directeur NBTC mee. Pas in 2024 wordt een volledig herstel verwacht, terwijl de huidige cijfers op het niveau van de jaren negentig liggen.

 

Heel wat minder boekingen en reislust

Hoewel vooral de Nederlanders zelf minder in eigen land reizen, laten ook de Belgen het afweten. Nederland mag dit jaar 7 procent minder Belgen verwelkomen. Bovendien aarzelen heel wat mensen met het concretiseren van hun vakantieplannen. Een kwart van de mensen heeft niet geboekt en minder dan de helft daarvan is zich aan het oriënteren. Sombere vooruitzichten, waar het toenemende aantal besmettingen niet bij helpt.

 

Flexibele annuleringsmogelijkheden een must

Terwijl het internationale toerisme de voorbije jaren stevig groeide en er dit jaar records zouden sneuvelen met onder meer een Grand Prix, het Eurovisie Songfestival van het EK Voetbal, zal nu een daling van om en bij de 71 procent worden opgetekend. Ook richting volgend jaar kijken de toeristen de kat uit de boom en wordt aangegeven de vakantie korter van te voren te boeken. Flexibele annuleringsmogelijkheden zijn alvast een must om alsnog mensen over de streep te trekken.

TAGS

0 Comments