NEDERLANDSE ZELFBEDIENINGSWINKELS VAN OA. HANOS EN SLIGRO KUNNEN OPEN VOOR GROOT PUBLIEK

Net als in België heeft in Nederland het CBL, de Nederlandse koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, zopas bekend gemaakt dat zelfbedieningsgroothandels in de loop van vandaag de deuren mogen openen voor consumenten. Deze openstelling maakt onderdeel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan Nederlands minister-president Mark Rutte. Het CBL heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten geïnformeerd over deze noodzakelijke stap om de voedselvoorziening op peil te houden. Het betreft een tijdelijke openstelling gedurende de Corona crisis.

 

ZONDER KLANTENPAS WINKELEN

Omdat de Covid-19 crisis leidt tot een aanhoudende hamsterwoede onder het publiek én omdat de horeca is weggevallen vragen supermarkten premier Rutte om een opmerkelijke maatregel. Ze willen dat hij horecagroothandels openstelt voor publiek. Dat betekent dus dat je zonder pasje naar onder meer de Sligro, Makro en de Hanos zou mogen. Het betekent ook dat de supermarkten terrein laten aan hun concurrenten.
 

ANDERS VERLOREN

Supermarktkoepel CBL vraagt Rutte om zelfbedieningsgroothandels tijdelijk open te willen stellen voor consumenten. "Ongeveer 65 tot 75% van wat we eten komt via de supermarkt op ons bord. Nu alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten is het logisch dat dit percentage stijgt. Om de hierdoor verwachte druk op supermarkten te verminderen vragen wij u om gemeenten te adviseren per direct zelfbedieningsgroothandels tijdelijk open te stellen voor consumenten. Deze zelfbedieningsgroothandels liggen momenteel nog vol goede producten, die anders grotendeels moeten worden weggegooid."

 

SLIGRO BELGIE AL OPEN VOOR PARTICULIEREN

Ook in België besliste het FAVV al dat zelfbedieningsgroothandels mogen open gaan voor particulieren. Het verleende die toestemming tot aan het einde van de getroffen maatregelen en mits respect voor de regels met betrekking tot social distancing. Sligro Food group Belgium dat ISPC Gent, ISPC Luik en Sligro-ISPC Antwerpen excploiteert, opende daarop afgelopen vrijdag om 9u haar deuren voor consumenten. 

 

TAGS

0 Comments