NewForrest is nieuwe verkoop-, en distributiepartner Vivera in Foodservice

Per 1 Maart 2021 gaat NewForrest de verkoop en distributie van Vivera verzorgen naar de foodservice markt in de Benelux. NewForrest heeft in de afgelopen jaren met een onderscheidende werkwijze een sterke positie opgebouwd in de foodservicemarkt. Met een innovatieve aanpak, waarbij co-creatie van nieuwe producten een belangrijke rol speelt, is NewForrest in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke partner van veel vernieuwende producenten van voedingsmiddelen. Deze positie sluit perfect aan bij de groeiambitie van Vivera.

 

Groeiende rol foodservicemarkt bij Vivera

 

Vivera levert een groeiend deel van haar assortiment aan de foodservice markt. Een belangrijk deel van de beoogde verdriedubbeling van de groepsomzet binnen 5 jaar zal plaatsvinden in het Foodservice kanaal, deels door specifiek voor deze markt te ontwikkelen producten. Een sterke logistieke en creatieve partner in de foodservice markt is een belangrijke voorwaarde voor onze plannen in deze markt.

 

Klaar voor de toekomst

 

Vivera startte 30 jaar geleden als pionier en groeide sindsdien uit tot marktleider in Nederland en één van de drie grootste producenten van vlees vervangende producten in Europa. Vivera heeft sterke groeiambities in binnen- en buitenland. Wij investeren de komende jaren € 30 miljoen in een verdubbeling van de productiecapaciteit van onze fabriek in Holten. Het eerste deel van de nieuwbouw is inmiddels geopend. Daarnaast zal eveneens fors worden geïnvesteerd in een verdere uitbreiding van het productgamma en de continue verbetering van onze producten.

 

Met de verkoop van onze voormalige vleesactiviteiten (Enkco) aan Van Loon hebben de plantaardige producten van Vivera de volledige focus die ze verdienen en kunnen we beter dan voorheen aan de snel veranderende vraag in deze markt voldoen. Tot dusver verliepen de leveringen aan de foodservicemarkt via Van Loon. Wij danken hen voor de rol die zij sinds 2019 spelen als nieuwe eigenaar van Enkco en in de afgelopen 2 jaar als distributie- en verkooppartner van Vivera.

 

Over Vivera Foodgroup

 

Vivera is een pionier in de ontwikkeling van vegetarische- en plantaardige maaltijdcomponenten sinds 1990. Met bijna 400 medewerkers en 4 productievestigingen in Nederland is Vivera uitgegroeid tot één van de 3 grootste producenten in Europa.

 

Vivera zet zich in om consumenten te ondersteunen met de lekkerste plantaardige producten. Vivera is van mening dat het leven beter is als je minder vlees eet. Minder vlees eten wordt makkelijker door ons uitgebreide en groeiende assortiment van meer dan 50 smaakvolle producten die goed voor je zijn en goed voor de planeet. Verandering door een gemakkelijke keuze te maken: ‘MoreLifeLessMeat’.

 

Het doel van Vivera is om iedereen te helpen om hun verandering door te voeren, bijvoorbeeld met de eerste commercieel verkrijgbare plantaardige steak ter wereld. De producten van Vivera zijn verkrijgbaar in meer dan 27.000 supermarkten in 25 Europese landen en tevens in een groeiend deel van de Europese foodservice markt.

 

Over NewForrest Fingerfood

 

NewForrest Fingerfood is een toonaangevende producent van Fingerfood, eerlijke en smaakvolle snackproducten. Met 120 medewerkers, 1 Innovatiecentrum en 1 productievestiging in Wijk bij Duurstede.

 

In december 2016 is een deel van de merkenportfolio van Royaan (waaronder Van Dobben) verkocht. De merken Buitenhuis en Kwekkeboom Oven & Airfryer, samen met de co-manufacturing business blijven onder NewForrest Fingerfood bestaan. Hiermee heeft NewForrest Fingerfood een goede focus en kan snelheid maken. Dankzij een management buy-out is NewForrest Fingerfood vanaf 1 augustus 2017 volledig zelfstandig.

 

Met Fingerfoods en snacks bouwt NewForrest Fingerfood mee aan de foodmarkt van morgen. Het succes van de merken Kwekkeboom Oven & Airfryer en Buitenhuis wordt steeds verder uitgebouwd; het assortiment is inmiddels aangevuld met tal van premium Fingerfoods. Daarnaast hebben verschillende gerenommeerde partijen in de snack- en Fingerfood markt de innovatieve ontwikkelings- en productiemogelijkheden van NewForrest Fingerfood weten te vinden. Dit heeft geleid tot een groot aantal overeenkomsten voor comanufacturing en de productie van diverse private labels. De samenwerking met Vivera Food Group op het gebied van verkoop en distributie van Vivera in Foodservice past dan ook goed in onze strategie om de Foodservice markt verder te ontwikkelen.

TAGS

0 Comments