Nieuwe foodmarket Wolf opent in Brussel

Op de Wolvengracht in Brussel komt een foodmarket van 2650 vierkante meter, met 755 zitplaatsen en, verschillende restaurants én een microbrouwerij. Het concept opent de deuren in de oude lokalen van de ASLK, die naast karakter ook een ideale ligging bieden: dicht bij het Centraal Station, de Grote Markt en de Nieuwstraat.

 

Ondanks de populariteit van verschillende food markets in het buitenland, is een dergelijk succesverhaal in België voorlopig nog niet van wal geraakt. In Antwerpen en Gent openden eerder al voorlopers van Wolf (respectievelijk Mercado en Holy Food Market), maar zonder aan verwachtingen te kunnen blijven voldoen. 

 

Wolf wil beter doen, en doet beroep op verschillende punten om aan aantrekkingskracht te winnen. Initiatiefnemer Thierry Goor: “We hebben niet alleen 16 street foodhoeken, maar ook een biomarkt in bulk, een bio en fairtrade chocolaterie en een microbrouwerij. Onze aantrekkingspunten zijn gebaseerd op de kwaliteit van de vakmannen en de beleving voor bezoekers.”

 

Daarenboven heeft Wolf ook gezorgd voor zijn eigen bezorgdienst, waardoor het zijn aanbod niet hoeft te beperken tot de fysieke bezoekers van de foodmarket. De organisatie koos bewust om niet in zee te gaan met een bestaande bezorgdienst. Eenderzijds omwille van ethische overwegingen: koeriers eerlijk betalen voor het werk dat ze doen, en niet voor het aantal keer dat ze rijden. Anderzijds omwille van een ambitie om ook de B2B markt aan te spreken.

TAGS

0 Comments