Nieuwe vestigingen bij Jumbo

Nederlandse supermarktketen Jumbo zet nieuwe stappen in zijn Belgisch avontuur. De keten komt aanzetten met nieuwe winkels, en kreeg al goedkeuring voor een vestiging in Heusden-Zolder.

 

Geruchten over die locatie deden al langer de ronde, maar worden nu dus officieel bevestigd. Eind vorige week werd de bouwvergunning goedgekeurd door het schepencollege van de stad. Concreet gaat de nieuwe Jumbo winkel een vestiging van bouwmarkt Thielens in de Koolmijnlaan vervangen. Het oude gebouw zal gesloopt worden en plaats maken voor een nieuwbouw. Daarin zal Jumbo de eerste verdieping gaan bezetten.

 

Ook in Roeselare en Gent-Noord wil Jumbo graag vestigingen open, maar daar lopen de plannen minder vlot. Het schepencollege van Gent weigerde vorige week de bouwvergunning voor een nieuw filiaal op de commerciële site in de Vliegtuiglaan bij de R4. Dat nieuws kwam vrij onverwacht, want de stad had zich eerder enthousiast getoond over de komst van een nieuwe winkel. Echter betekent de weigering van de bouwvergunning niet dat Jumbo zijn plannen in Gent nu helemaal moet opgeven. De stad benadrukt dat de keten zijn aanvraag moet herzien en mogelijk in de toekomst alsnog een vergunning kan verkrijgen.

 

In Roeselare werd de vergunningsaanvraag nog maar net ingediend, en is dus afwachten geblazen. Het zou daar gaan om een pand van 2000m2 met 208 parkeerplaatsen en 143 fietsenstallingen. 

TAGS

0 Comments