Ons nieuwe eetpatroon

De West-Europese eetpatronen zijn stilaan aan het verdwijnen. Waar vroeger nog een duidelijk onderscheid was tussen de mediterraanse eetgewoonten, en het angelsaksische dieet, zien we daarin vandaag de dag een opvallende vervaging.

 

De grote trends in onze eetgewoonten kent iedereen: smaak, gemak & duurzaamheid/gezondheid. Het is de combinatie hiervan die zorgt voor een unieke evolutie: Vooral de jongere generaties gaan van twee a drie grotere maaltijden naar vijf, of zelfs meer, snackmomenten. Tijdens die snackmomenten kiezen ze duidelijk voor meer variatie, maar ook vooral voor onmiddelijke beschikbaarheid. 

 

Deze “versnacking” van ons eetpatroon maakt dat gezonde alternatieven op klassieke fast-food concepten een belangrijk onderdeel worden van de foodbranche. Dat is een opportuniteit voor bijvoorbeeld nieuwe voedingsmiddelen, zoals kweekvlees. Die kunnen eenderzijds duurzamer zijn dan het natuurlijke product, maar ook gezonder. 

TAGS

0 Comments