PepsiCo overtreft groeiverwachtingen ondanks corona

Ondanks corona wist PepsiCo de verwachtingen te overtreffen met een kwartaalgroei van 5,3%. De snacks en chips van de fabrikant gaan vlot van de hand in tijden van corona.

Door de stijging van 5,3% klokte de totale omzet af op 18,09 miljard dollar. Dit terwijl er maar 17,23 miljard euro werd verwacht door de analisten. De gecorrigeerde winst kwam zo op 1,66 dollar per aandeel, terwijl er werd uitgegaan van 1,49 dollar.

 

Snacks dragen bij aan groei

Vooral de snackafdelingen Frito-Lay en Quaker Foods zorgden voor deze positieve uitschieter. Zij wisten een organische omzetgroei van 6% te realiseren ondanks het einde van de strenge lockdowns. Meer nog PepsiCo heeft productiegewijs zelfs moeite om de groei bij te benen. Zeker voor de nieuwe Cheetos-variant ‘macaroni en kaas’ loopt het storm.

 

Drankverkoop in Europa loopt moeilijk

De drankverkoop mag in Noord-Amerika dan wel met 3% gestegen zijn, buiten Amerika ligt de groei moeilijker in dit segment. Het herstel van de frisdrankverkoop in Europa loopt moeilijker, door lokale verstrengingen, waardoor de horeca- en eventconsumptie gehinderd wordt.

Voor heel 2020 wordt een omzetgroei van 4% vooropgesteld, waardoor de eerdere prognose van PepsiCo behouden blijft.

TAGS

0 Comments