Pitaya wil binnen de 7 jaar, 30 restaurants in Belgie

De Franse keten Pitaya, gekend om hun Thaise keuken, heeft vorige maand een tweede restaurant geopend in België. Dit nieuwe restaurant in Luik is de voorbode van meer, want de keten mikt op 30 vestigingen in ons land en dit binnen de 7 jaar.

 

Aziatische streetfood in België

 

Nadat er eerder in 2020 al een restaurant de deuren opende in Brussel, werd op 9 december - in volle coronacrisis - een tweede restaurant geopend in het Shopping Belle-Ile in Luik. Ook in dit restaurant werd het Aziatische streetfood thema doorgetrokken. Je waant je even in Bangkok. Leveringen gebeuren in samenwerking met Uber Eats, Deliveroo en Takeaway.com

 

Snelle groei voorzien

 

De masterfranchise van het merk is in handen van Alpha Thai Benelux, die de exclusiviteit kreeg om de restaurants in de Benelux te ontwikkelen. De organisatie mikt alvast op 30 restaurants in België, 35 in Nederland en 5 in Luxemburg. Daarvan zou een derde in eigendom worden uitgebaat en twee derde als (sub)franchise. Antwerpen en Gent zouden de volgende steden op de radar zijn.

 

Crowdlending als financiering

 

Door middel van crowdlending op het BeeBonds-platform wordt vanaf midden januari een fondsenwerving gestart, om de verdere groei te versnellen. Op dit platform kunnen investeerders en projecteigenaars rechtstreeks met elkaar in contact komen.

TAGS

0 Comments