Stedelijke horecamanagers –en coaches luiden de alarmbel

Enkele horecamanagers en –coaches uit verschillende Vlaamse steden uiten hun bezorgdheid over de mentale gezondheid van de horecaondernemers waarmee ze samenwerken. Ze schreven een open brief aan het overlegcomité en vragen de leden van het comité om deze bezorgdheid deze vrijdag mee te nemen in de heropeningsdebatten.

 

“Het aantal ondernemers die naast de klassieke hulp die ze verwachten van een stad of een dienst ondernemen ook hulpkreten sturen over hun fysisch en psychosociaal welbevinden, groeit. Ieder van ons kreeg de laatste tijd horecauitbaters aan de lijn die het niet meer zien zitten. Het geld geraakt op om de vaste kosten te betalen. Ze zijn bang dat ze hun hecht team, het hart van hun zaak, kwijt raken nu velen in andere sectoren naar werk zoeken. Als de sociale wezens die ze zijn, gaan ze gebukt onder het gebrek aan contact met hun klanten. Dit zijn mensen waar wij al jaren mee samenwerken, echte professionals die met veel passie en trots een zaak uitbouwen. “

 

Ze willen ook enkele vooroordelen ontkrachten: Take-away is in veel gevallen niet rendabel. Veel zaken die nu aan de rand van de afgrond bungelen, kwamen daar niet door slecht management en waren zonder Covid niet sowieso failliet gegaan.

 

De auteurs van de brief zien echter ook kansen, een sector die klaar is om veilig te heropenen. Ze vragen daarom aan het overlegcomité om het debat ten gronde te voeren.

TAGS

0 Comments