Studentenrestaurants trekken amper bezoekers

Zowel in studentenrestaurant Alma in Leuven als in de 4 Antwerpse Komida studentenrestaurants krijgen ze amper eters over de vloer. In Leuven worden alvast de warme maaltijden van de kaart gehaald, terwijl ze in Antwerpen voorlopig nog even de kat uit de boom kijken.

 

In de eerste week van het academiejaar is het bijzonder rustig in de studentenrestaurants. Zo boekten ze in Alma amper 16 procent omzet ten opzichte van het vorige jaar, terwijl de cijfers in de Antwerpse studentenrestaurants nog dramatischer zijn.

 

Alma Leuven snoeit in aanbod

In Leuven nam Alma bij aanvang van het academiejaar al enkele maatregelen. Zo werd er ingezet op gezonder, maar ook iets duurder, kun je er enkel na reservering terecht en mag je er maximaal 40 minuten blijven zitten. Vanaf maandag gaan er alvast nog maar 3 Alma’s meer open en zullen er enkel snacks (een uitgebreid aanbod) te verkrijgen zijn. Ook de personeelsbezetting wordt teruggeschroefd van 130 naar 20.

 

Antwerpen houdt aanbod op peil

In Antwerpen blijven de 4 reeds geopende Komida’s (Stadscampus, Drie Eiken, Middelheim en Groenenborger) open, terwijl de drie kleinere restaurants gesloten blijven. Toch ogen de cijfers dramatisch. Afgelopen week kwamen er op een dag op Campus Drie Eiken slechts 63 eters langs. Amper 4,5% in vergelijking met het jaar voordien.

 

Het verplicht reserveren, de spreiding en de algemene angst om op restaurant te gaan vormen een verklaring voor de lage opkomst. Om toch wat meer bezoekers te trekken, zijn proffen en medewerkers toch weer welkom in Antwerpen. Verder wordt er in Antwerpen niet gemorreld aan de prijzen, terwijl het geen geheim is dat de catering verlieslatend is. Ook op het aantal cateringmedewerkers wordt niet bezuinigd. Vaste medewerkers krijgen een alternatieve job aangeboden. Ondertussen zijn er heel wat aan de slag als coronasteward.

TAGS

0 Comments