TEAM FOODSERVICE ALLIANCE SPOT TRENDS IN PORTLAND EN LOS ANGELES

De Verenigde Staten is één van de koplopers op gebied van trends in foodservice. Daarom houdt Foodservice Alliance de Amerikaanse marktontwikkelingen en trends nauwlettend in de gaten, gezien veel van deze trends later ook doorzetten naar de Europese markt. Daarom bezocht het team van Foodservice Alliance twee van de meest trendy steden van de Verenigde Staten: Los Angeles en Portland.

Los Angeles

California staat niet alleen bekend om zijn mooie weer, maar ook om de gezonde levensstijl die leeft onder de inwoners van de staat. Zo ligt de plaats Loma Linda in een zogeheten Blue Zone. Deze 'Blauwe gebieden' zijn gebieden in de wereld waar mensen gemiddeld langer leven, vaak boven de 100 jaar. Dieet speelt hierin een grote rol. Veel health trends vinden hun origine dus ook in California.

Langs de andere kant wordt Los Angeles ook wel de fastfoodhoofdstad van de Verenigde Staten genoemd. Geloof het of niet, maar veel fastfoodketens hebben hun roots in Los Angeles. Door de grootte van de stad is de auto het meest populaire vervoersmiddel, in tegenstelling tot andere grootsteden in de V.S. en erbuiten.

5 Niet te missen hotspots in Los Angeles

  1. Abbot Kinney Boulevard

Deze straat gelegen bij in het iconische Venice is wellicht de hipste straat van de stad. Veel trendy winkels en horecazaken zijn gelegen op Abbot Kinney Boulevard. Neem zeker een kijkje bij het lunchconcept The Butcher’s Daughter en het hippe ijssalon Salt & Straw.

 

  1. Grand Central Market

In downtown Los Angeles ligt de foodmarket van de stad: Grand Central Market. De markt bestaat al sinds 1917 en is vandaag een van de drukst bezochte foodlocaties van LA. Er zijn maar liefst 37 verschillende concepten te bezoeken in de markt!

 

  1. Eggslut

Zoals de naam al zegt, draait dit concept volledig rond het nederige ei. Deze all day breakfast hotspot tilt eigerechten naar een hoger niveau. De sandwiches van Eggslut bestaan uit verse briochebroodjes, romig roerei en allerlei toppings. Ideaal voor een ontbijt on the go!

 

  1. Angel City Brewery

Deze microbrouwerij is gelegen in het Arts District van LA. De brouwerij is helemaal bedekt in kunst en heeft een twintigtal creatieve bieren op de tap.  Dat maakt Angel City Brewery het perfecte buurtcafé van het  hippe Arts District!

 

  1. In-N-Out Burger

De fastfoodketen is pionier op gebied van premium hamburgers. In-N-Out bestaat al sinds 1948 en er is sindsdien weinig veranderd. De keten weigert te franchisen en werkt enkel met dagverse producten. De keten is enkel actief in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten en dus nergens anders te bezoeken. Voor vele locals onbetwist de beste hamburger!

 

Portland

Portland ligt net zoals Los Angeles aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad staat, in tegenstelling tot California, bekend om haar hipstergehalte en ambachtelijke concepten. Zo wordt er gezegd dat de wereldwijde explosie aan craft coffee in Portland is ontstaan. Portland is dan ook de thuisstad van de keten Stumptown, die een sterke invloed heeft op de wereldwijde koffiescene.

Daarnaast is Portland ook een van de pioniers op gebied van micro brouwerijen. Het is dan ook niet vreemd dat de stad de meeste brouwerijen ter wereld telt, met wel 170 brouwerijen in de stad!

5 Niet te missen hotspots in Portland

  1. Stumptown Coffee

De manier waarop Stumptown koffie brandt in combinatie met hun klantenservice werd 'revolutionair' genoemd voor de koffieindustrie. Oprichter Duane Sorenson bezoekt persoonlijk de boerderijen waar de koffiebonen worden geteeld. Daarnaast produceert Stumptown verschillende soorten cold brew koffie die razend populair zijn bij de Amerikanen.

  1. Tusk

Dit hippe restaurant ligt net buiten het centrum van Portland. Met een modern interieur en Midden-Oosterse sharing food is het ontzettend populair bij de locals. Op de kaart staan ook opvallend veel vegetarische gerechten.

  1. Pine Street Market

Dit historische gebouw herbergt 9 verschillende restaurants onder een dak. Sinds 2016 kunnen gasten er terecht voor een kom ramen, premium hamburger of andere streetfood. Het historische pand maakt een bezoek aan deze markt extra bijzonder.

  1. Voodoo Doughtnuts

Deze excentrieke hipster doughnutshop biedt een volledige shopbeleving in voodoothema. Van doughnuts in de vorm van voodoopoppen tot dozen in de vorm van een doodskist, overal komt voodoo in terug. Gasten kunnen er kiezen tussen verschillende creatieve smaken zoals esdoornsiroop en bacon of fruit loops.

  1. Jacobsen Salt Co.

Sinds 2011 oogst Jacobsen Salt Co. zeezout van Netarts Bay aan de kust van Oregon. Het ambachtelijke zout is naturel beschikbaar maar ook een heel aantal smaken zoals zwarte look, habanero en zelfs Stumptown Coffee.

TAGS

0 Comments