TOPS IN ZEE MET SODEXO VOOR INNOVATIEVE MAALTIJD

Tops Nutrition for Care, een afdeling van Tops Foods uit Olen, heeft een partnership gesloten met Sodexo voor de verkoop van zijn Tops Multi-Start. De innovatieve maaltijd heeft een hoge voedingswaarde en is ontwikkeld voor zorgbehoevenden met slikproblemen. Sodexo gaat die aanbieden in de woonzorgcentra waar het de maaltijden verzorgt.

Slikproblemen zijn een belangrijke oorzaak van ondervoeding bij 70-plussers in woonzorgcentra. Meer dan 5 jaar lang ontwikkelde Tops uit Olen samen met de kennisinstellingen Thomas More en KU Leuven in Geel een hoogwaardige shake voor mensen met kauw- en slikproblemen.

“Het revolutionaire aan deze maaltijden is dus dat ze ondervoeding effectief aanpakken. Ondervoeding en slikproblemen treffen overigens niet alleen ouderen. Ook kankerpatiënten, mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson of mensen die na een operatieve ingreep versterking nodig hebben, kunnen met dit product worden geholpen”, zegt Lieven De Maesschalck, die vanuit Thomas More betrokken was bij de ontwikkeling

“We hebben nu een exclusieve samenwerking met Sodexo voor de B2B-markt”, bevestigt managing director Michel Tops van Tops Foods. Sodexo verzorgt in ons land dagelijks 100.000 maaltijden in meer dan 180 woonzorgcentra.

“De overeenkomst dateert van januari en de eerste resultaten zijn zeer goed. Vorig jaar verkochten we zo’n 60.000 Multi-Starts, maar nu schakelen we een versnelling hoger”, aldus nog Michel Tops. “Ook de verkoop in ziekenhuizen komt stilaan op gang en we zijn het product nu aan het testen in de gehandicaptenzorg. Met Thomas More en KU Leuven doen we verder onderzoek. Nu bestaat de Tops Multi-Start in 6 smaken, vooral zoete, maar we werken ook aan hartige.”

Tops Nutrition for Care hoopt via het partnership met Sodexo verder te internationaliseren. De Franse groep is actief in 72 landen. Daarnaast beheert het Kempense bedrijf een eigen online platform voor de verkoop in de B2C-markt.

TAGS

0 Comments