Vleminckx Leuven wordt overgenomen door Groep Agora Culinair

Horecagroothandel Vleminckx uit Leuven haalde 2020 net niet en legde tijdens de kerstperiode haar boeken neer. Meteen na de uitspraak van het faillissement kwam echter interesse voor een overname vanuit de Herentalse groep Agora Culinair.

 

Mario Vleugels, van de Agora Culinair, gelooft dat de activiteiten van Vleminckx leefbaar zijn binnen zijn groep. Des te meer omdat er al een uitgebreid klantenbestand in Vlaams-Brabant aanwezig is. “Wij zien in Vleminckx echt kansen op een succesvolle exploitatie”, zegt hij, “Met onze groep hebben we vestigingen in ons moederbedrijf in Herentals, in Hamont met Van Hout en Sint-Truiden met Limbufreez. In Leuven een vierde distributiecentrum hebben, past eigenlijk perfect in onze strategie. Op die manier kunnen we optimaal de drie provincies bedienen.”

 

De bedoeling van Mario Vleugels is ook van de bestaande klanten van Vleminckx te blijven bedienen, en zo veel mogelijk van de 30 huidige medewerkers aan boord te houden. “Ook de zaakvoerder Michel Schuermans komt mee in de groep”, zegt Mario Vleugels. “Wij hebben de analyse van het faillissement gemaakt. De oorzaak zoeken we niet bij de mensen. Wel in de realiteit dat volume en realistische afstanden voor levering cruciaal zijn.”

 

Deel van dat probleem was dat de klanten van Vleminckx gevestigd zijn van Nederland tot in Parijs. Voor die buitenlandse klanten wil Agora Culinair oplossingen blijven bieden via haar partners. Tijdens de kerstvakantie werd de nieuwe service meteen gestart: “Wij wilden de klanten meteen bewijzen dat Vleminckx door de overname een nóg betere service kan bieden. We hebben al die zaken meteen na de ondertekening van de overname vrijdag al gecontacteerd. Ze kregen op vrijdag én op zaterdag meteen de vernieuwde service. Net die service en die nabijheid vormen dé grote sterke van onze groep”, aldus Mario Vleugels.

TAGS

0 Comments