Eerste KFC-restaurant opent in Wijnegem Shopping

Dinsdag opende KFC zijn eerste Vlaamse restaurant in Wijnegem Shopping. De opening komt er amper 6 maanden na de aankondiging van Benelux Food Group, de groep die KFC in ons land uitrolt, en is de eerste in een ambitieus groeiplan.

 

Dat groeiplan voor KFC wordt in België echter ondersteund door een positief evoluerende markt. Dit jaar zullen we in ons land een totaal van 77 miljoen bezoeken aan fastfoodrestaurants gebracht hebben. Dat is 17% meer dan vorig jaar. Naast de groei van fysieke bezoeken aan restaurants spelen fastfoodketens ook heel slim in op de wereld van home delivery, wat ook een heel sterke groeimarkt is. Consumenten willen immers vooral “gemak”, en dat zowel binnen- als buitenshuis. In combinatie met interessante prijzen zorgt fastfood zo voor de populariteit die we in de jaarlijkse groeicijfers terugzien.

 

Naast de groei die de fastfoodmarkt als geheel ervaart, was ook het invoeren van de witte kassa een belangrijke stap. Deze zorgde immers voor eerlijke concurrentie, die de Belgische markt nu een stuk interessanter maakt. Waar grote internationale spelers de Belgische markt voordien lieten links liggen, zien ketens als KFC nu wel een interessant groeiverhaal in ons land.

TAGS

0 Comments