4 HEALTHY FOOD TRENDS VOOR 2018

Gezondheid is een centraal thema geworden wat betreft trends in voeding. Maar liefst 91% van Belgische foodserviceconsumenten geeft aan in de toekomst meer gezonde producten te willen terugvinden en kopen in foodservice. Onderstaand de 4 grootste healthy food trends voor 2018:

1. Low Sugar, Low Carb

Naast vet zijn de twee grootste boosdoeners in het dieet suiker en koolhydraten. Vooral snackproducten blijken vaak veel suikers en andere koolhydraten te bevatten. Echter zijn er trends die ontstaan die dat in de andere richting sturen. Met oog op gezondheid worden er steeds meer snacks op de markt gebracht met een laag koolhydraatgehalte, gemaakt van koolhydraatarme producten zoals zoete aardappel. Dat type producten wint aan populariteit.

 

2. Raw Food

Een andere nieuwe trend is  “raw food”, waarbij consumenten kiezen om producten onbereid, en dus in hun rauwe vorm te consumeren. Zo werden er de afgelopen jaren al repen geïntroduceerd die zonder bereiding worden gemaakt. Deze trend is nog niet opgepikt door de grote massa, maar veel mensen verwachten dat daar het aankomende jaar verandering in zal komen. Deze producten hebben een positieve invloed op de gezondheid aangezienp roducent veel van hun voedingstoffen verliezen tijdens het verhitten. Het bekendste “raw food” gerecht is sashimi. Maar tegenwoordig kan quasi alless rauw worden klaargemaakt, denk maar aan rauwe appeltaart of brownies die zonder verhitting worden gemaakt.

 

3. Meer Proteïne- en maaltijdvervangende drankjes

Proteïnedrankjes zijn vooral populair bij fitnessliefhebbers, maar winnen ook aan populariteit bij mensen die hun gezondheid willen verbeteren en de drankjes vaak als maaltijdvervanger gebruiken. Een aantal nieuwe voedingsbedrijven met focus op gezonde voeding brengen dan ook gebruikersvriendelijke, eiwitrijke- en vezelrijke dranken. Deze producten zijn ontwikkeld voor consumenten onderweg die een puur functionele maaltijd willen met alle voedingstoffen die ze nodig hebben.  

 

4. Gefermenteerd voedsel

Gefermenteerde voedingsmiddelen lijken misschien een beetje vreemd, maar het is een trend die die snel aan populariteit wint. Gefermenteerde voedingsmiddelen kunnen het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel verbeteren. Onbewust worden er al veel gefermenteerde producten geconsumeerd zoals wijn, yoghurt, zuurkool, soyasaus, tabasco, etc. Vandaag wordt er echter veel bewuster met gefermenteerde producten omgegaan met oog op de positieve effecten die de consumptie van deze producten met zich mee brengt. Steeds vaker worden er exotischere gefermenteerde producten geconsumeerd zoals: miso (gemaakt van gefermenteerde sojabonen), tempeh, komboecha, natto en kimchi.

0 Comments